0
1
σχόλια
316
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ
Soul Kitchen. Τα εστιατόρια του ροκ σταρ που προσφέρουν φαγητό σε όλους. Και καμιά φορά, το σερβίρει ο ίδιος
 
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
29 Νοεμβρίου 2019
Τον αγαπούσαμε έτσι κι αλλιώς αλλά τώρα έχουμε κι άλλους λόγους για να τον θαυμάζουμε. Πάνω από 100.000 δωρεάν γεύματα έχει προσφέρει σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη, το εστιατόριο του ροκ σταρ Jon Bon Jovi, JBJ Soul Kitchen. Το project  είναι υπό την αιγίδα του ιδρύματος «The Jon Bon Jovi Soul Foundation», που έχει στόχο «να σπάσει τον κύκλο της πείνας, της φτώχειας και της έλλειψης στέγης» και μέχρι σήμερα έχει  ενισχύσει πάνω από 600 οργανώσεις, που βοηθούν τις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες.

Στο Soul Kitchen δεν υπάρχει δυνατότητα κράτησης. Όποιος έρθει πρώτος κάθεται, όμως δίνεται προτεραιότητα σε όσους δεν μπορούν να πληρώσουν για το πιάτο τους. Στο μενού δεν υπάρχουν τιμές. Όσοι μπορούν, ενθαρρύνονται να κάνουν μια δωρεά περίπου 20 ευρώ. Όσοι δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα, αν θέλουν, μπορούν να βοηθήσουν εθελοντικά είτε στο σερβίρισμα, είτε στην κουζίνα. Αν είναι τυχεροί, θα συναντήσουν και τον ιδρυτή του εστιατορίου που ίσως τους σερβίρει κιόλας.
 

Ένα νέο Soul Kitchen ανοίγει σε πανεπιστημιούπολη για να ενισχύσει οικογένειες που ζορίζονται με το οικονομικό βάρος των σπουδών  

«Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι στα τραπέζια μας. Στο μενού υπάρχουν προϊόντα ντόπιας παραγωγής, αξιοπρέπεια και σεβασμός» γράφει ο ιστότοπος του Soul Kitchen και αναφέρει ότι το 54% των γευμάτων που έχουν προσφερθεί  έως σήμερα πληρώθηκε με δωρεές, ενώ για το υπόλοιπο 46% προσφέρθηκε εθελοντική εργασία.

Το JBJ Soul Kitchen ξεκίνησε την λειτουργία του το 2009 και για την ώρα έχει δύο εστιατόρια: ένα στην περιοχή Red Bank του Νιου Τζέρσεϊ και ένα ακόμη στο Toms River, τοποθεσία όπου υπέστη σημαντικές καταστροφές λόγω του κυκλώνα Sandy.

Ένα νέο JBJ Soul Kitchen ανοίγει μέσα στο 2020 τις πόρτες του στην πανεπιστημιούπολη του Rutgers University στο Newark με σκοπό να ενισχύσει τις οικογένειες που ζορίζονται με το οικονομικό βάρος των σπουδών. Eύγε.


Διαβάστε επίσης:
Το Παλαιοπωλείο των Αστέγων
Βιβλιοθήκη από τα σκουπίδια
Ο φύλακας της ερήμου
εμφάνιση σχολίων