1
1
σχόλια
287
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ
Ο άνθρωπος που οδηγεί επί ώρες κάθε μέρα για να παρέχει νερό στα διψασμένα αφρικανικά άγρια ζώα
 

ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ

13 Σεπτεμβρίου 2019
Το νερό είναι λιγοστό στο Εθνικό Πάρκο Tsavo West της Κένυας. Η ξηρασία θα μπορούσε να προκαλέσει τεράστιες δυσκολίες για το πλήθος των άγριων ζώων που ζουν στην περιοχή. Πολλές από τις τρύπες για πότισμα των ζώων έχουν ενισχυθεί με σκυρόδεμα, έτσι ώστε το νερό να μην εξατμίζεται τόσο γρήγορα. Αλλά η ξηρή, γεμάτη ρωγμές γη,  αφήνει πολλά ζώα να πεθάνουν από τη δίψα.


Ο Patrick Kilonzo Mwalua κατά τη διάρκεια της ημέρας εργάζεται ως αγρότης σε ένα χωριό της Κένυας. Όμως τα βράδια οδηγεί επί ώρες για να παρέχει νερό σε διψασμένα βουβάλια, ελέφαντες, ζέβρες και αντιλόπες. Παραδίδει 3.000 γαλόνια νερού την εβδομάδα στο Πάρκο με ένα φορτηγό-δεξαμενή νερού και το όλο εγχείρημα το κάνει με προσωπικά του έξοδα.
 

Τα ζώα τον έχουν μάθει. Μάλιστα έχουν συνηθίσει τόσο πολύ σε αυτή τη ρουτίνα που συχνά τα βρίσκει να τον περιμένουν δίπλα από τα κενά δοχεία όπου ξεφορτώνει το πολύτιμο υγρό φορτίο του              

Μεταξύ της δουλειάς του ως γεωργός και του έργου του για το νερό, διαχειρίζεται επίσης το παράρτημα εθελοντών του πάρκου TSAVO, διδάσκοντας τη σημασία της διατήρησης της άγριας φύσης. Έτσι  περνάει το πάθος του για τα ζώα και τη φύση στις νεότερες γενιές.

Πλέον οι άνθρωποι του έχουν δώσει το παρατσούκλι «ο φύλακας των ελεφάντων» ενώ το έργο του Mwalua, κέρδισε την παγκόσμια προσοχή. Έτσι πλέον δεν χρειάζεται να ξοδεύει από τα προσωπικά του χρήματα αφού η σχετική του καμπάνια συμμετοχικής χρηματοδότησης (που πλέον δεν δέχεται άλλες δωρεές) του εξασφάλισε αρκετά χρήματα ώστε να φροντίζει τα άγρια ζώα για πολύ καιρό ακόμα.


Διαβάστε επίσης:
VIDEO: Φύτεψε ένα δάσος με τα χέρια του
Το σχολείο των ζώων
Οι γορίλες τραγουδούν
εμφάνιση σχολίων