0
1
σχόλια
291
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ
Οι νέοι δεν πίνουν. Σχεδόν το 1/3 των ανθρώπων ηλικίας 16-24 δεν καταναλώνει καθόλου αλκοόλ
 
ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
12 Οκτωβρίου 2018
Ένα μεγάλο ποσοστό των νέων ανθρώπων αποκλείει εντελώς το αλκοόλ από τη ζωή του, σύμφωνα με νέα μελέτη. Οι ερευνητές διαπιστώνουν ότι η αποχή από το αλκοόλ γίνεται πλέον το νέο mainstream ανάμεσα σε νέους ηλικίας 16 έως 24 ετών. Η σχετική μελέτη δημοσιεύεται στο BMC Public Health και οι επιστήμονες του University College του Λονδίνου λένε ότι οι κανόνες σχετικά με την κατανάλωση οινοπνεύματος φαίνεται να αλλάζουν, αφού διαπιστώνουν ότι το ποσοστό των νέων ηλικίας 16 έως 24 ετών που δεν καταναλώνουν καθόλου αλκοόλ αυξήθηκε μέσα σε μια δεκαετία από 18% (2005) σε 29% (2015).

Το ποσοστό των νέων ηλικίας 16 – 24 ετών που δεν καταναλώνουν καθόλου αλκοόλ αυξήθηκε μέσα σε μια δεκαετία από 18% σε 29%


Η μελέτη αποκαλύπτει επίσης πως όλο και λιγότεροι νέοι καταναλώνουν μεγάλες, βλαβερές ποσότητες. Το 2005, δύο στους πέντε (43%) παραδέχτηκαν πως έκαναν κατανάλωση άνω των συνιστώμενων ορίων. Δέκα χρόνια αργότερα, το ποσοστό αυτό έπεσε στο 28%. Τα γενικά ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ επίσης μειώθηκαν από 27% σε 18%, μέσα σε μια δεκαετία.

Ωστόσο, σύμφωνα με την έρευνα η οποία αναλύει στοιχεία περίπου 10.000 νέων, δεν παρατηρήθηκαν μειωμένα ποσοστά μεταξύ των καπνιστών στις άλλες ομάδες όπως αυτές των εθνοτικών μειονοτήτων ή των ατόμων με κακή ψυχική υγεία.

«Η αύξηση του ποσοστού των νέων που δεν πίνουν διαπιστώνεται σε πολλές διαφορετικές ομάδες» λέει η Linda Ng Fat, συγγραφέας της μελέτης. «Αυτό υποδηλώνει ότι η μη κατανάλωση αλκοόλ τείνει να γίνει το νέο νορμάλ ενώ συμπεριφορές που θεωρούνται πιο επικίνδυνες -όπως η μεγάλη κατανάλωση οινοπνεύματος-  τείνουν να απομακρύνονται από την κουλτούρα της κανονικότητας».

Η έρευνα δεν εξετάζει αν οι ίδιες ομάδες καταναλώνουν ναρκωτικές ουσίες.

 
Διαβάστε επίσης:
ΓΚΑΛΕΡΙ: Party people
ΕΡΕΥΝΑ: Ξεχάστε το ένα ποτήρι την ημέρα
Ο μεθυσμένος μας εαυτός

Το χωρίο της μακροζωίας
εμφάνιση σχολίων