0
1
σχόλια
224
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ
Εργαζόμενοι της Google κατά της συνεργασίας της εταιρείας με το Ισραήλ και του Project Nimbus
 
DOCTV.GR
17 Απριλίου 2024
ΗΠΑ. Η αστυνομία συνέλαβε εννέα υπαλλήλους της Google την Τρίτη 16 Απριλίου, μετά από μια πολύωρη καθιστική διαμαρτυρία ενάντια στο Project Nimbus, μια συμφωνία μεταξύ της εταιρείας και της ισραηλινής κυβέρνησης.

Οι διαδηλωτές, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στα γραφεία της Google στη Νέα Υόρκη και στο Sunnyvale της Καλιφόρνιας, ζητούσαν από την εταιρεία να τερματίσει τη σύμβαση ύψους 1,2 δις δολαρίων, η οποία παρέχει στο Ισραήλ υπηρεσίες cloud και τεχνητής νοημοσύνης.

Το Ισραήλ στηρίζει μεγάλο μέρος της Οικονομίας της στην Τεχνολογία.                     

Φορώντας μπλούζες με το σύνθημα Εγκαταλείψτε το Project Nimbus και κρατώντας πανό που έγραφε Όχι τεχνολογία για τη Γενοκτονία" οι εργαζόμενοι κατέλαβαν το γραφείο του Thomas Kurian, διευθυντής συμβούλου του Google Cloud, στο Sunnyvale, παραμένοντας εκεί για περίπου 10 ώρες.

Η ομάδα No Tech for Apartheid, η οποία οργάνωσε τη διαμαρτυρία, δήλωσε ότι οι διαδηλωτές αντιτίθενται στη συνεργασία της Google με το Ισραήλ, θεωρώντας ότι ενισχύει την ισραηλινή κατοχή της Παλαιστίνης. Η σύλληψη των διαδηλωτών έχει προκαλέσει αντιδράσεις από ακτιβιστές και οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, οι οποίοι καλούν την Google να αναθεωρήσει τη θέση της στο Project Nimbus.

Φωτο: flickr, Steve Rhodes

Ακολουθήστε μας στο Instagram και στο Fb για να βλέπετε τα άρθρα που σας ενδιαφέρουν


Διαβάστε επίσης:
Γυναικοκτονία: ο όρος που ενοχλεί
ΕΡΕΥΝΑ: Πιστεύουμε τα ψέματα που επαναλαμβάνονται
Το 52% της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών γίνεται από ανήλικους
εμφάνιση σχολίων