0
1
σχόλια
204
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ
Δίχτυ προστασίας σε δανειολήπτες στεγαστικών δανείων που πνίγονται από επιτόκια και πληθωρισμό
 
DOCTV.GR | UNSPLASH
24 Νοεμβρίου 2022
Ένα πακέτο μέτρων για την προστασία των δανειοληπτών στεγαστικών δανείων με χαμηλότερα εισοδήματα ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Ισπανίας.

Οι νέες ρυθμίσεις αναμένεται να βοηθήσουν περισσότερα  από 1 εκατομμύριο νοικοκυριά που έχουν χτυπηθεί περισσότερο από τον πληθωρισμό και τις αυξήσεις των επιτοκίων. Τα νέα μέτρα:

–Χαμηλότερα επιτόκια κατά τη διάρκεια πενταετούς περιόδου χάριτος για ευάλωτες οικογένειες που κερδίζουν λιγότερα από 25.200 ευρώ, ενώ τους επιτρέπεται επίσης να πραγματοποιήσουν μια δεύτερη αναδιάρθρωση χρέους.

–Να επιτρέπεται στα νοικοκυριά πρόσβαση σε περίοδο χάριτος δύο ετών, με ευνοϊκότερο επιτόκιο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και παράταση έως και επτά έτη της διάρκειας του δανείου.

–Επιτρέπει στα νοικοκυριά της μεσαίας τάξης με εισόδημα κάτω των 29.400 ευρώ ετησίως να παγώσουν τις μηνιαίες πληρωμές και να παρατείνουν την περίοδο απόσβεσης έως και επτά χρόνια.

Ο κυβερνητικός συνασπισμός υπό την ηγεσία των Σοσιαλιστών εφάρμοσε από τις πιο ριζοσπαστικές οικονομικές πολιτικές που καταγράφηκαν στη Δυτική Ευρώπη. Επέβαλαν φόρους για υπερκέρδη σε εταιρείες ενέργειας και τράπεζες, βάζοντας πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου που χρησιμοποιείται για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και περιορίζοντας τις αυξήσεις των τιμών ενοικίασης.


Διαβάστε επίσης:
Βαρκελώνη: Μια πόλη για ανθρώπους
Το Ισπανικό χωριό που προσκαλεί τους ψηφιακούς νομάδες
Ισπανία: Γίνεται νόμος το «Μόνο ναι σημαίνει ναι»
εμφάνιση σχολίων