0
1
σχόλια
213
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ
Μια σειρά νεόκτιστα και πλήρως επιπλωμένα διαμερίσματα δύο και τριών υπνοδωματίων με ενοίκια €340 το μήνα, περιμένουν ψηφιακούς νομάδες απ΄όλο τον κόσμο
 
DOCTV.GR
14 Οκτωβρίου 2022
Το αγροτικό χωριό Letur, σκαρφαλωμένο στην άκρη ενός βραχώδους οροπεδίου στην περιοχή Sierra del Segura στη νοτιοανατολική Ισπανία, επενδύει στους ψηφιακούς νομάδες που τους βλέπει ως σανίδα σωτηρίας για τον φθίνοντα πληθυσμό των 900 κατοίκων του.

Μια νέα πρωτοβουλία με το όνομα Repuebla Letur προσφέρει σε εργαζόμενους την ευκαιρία να ζήσουν σε ένα από τα δέκα νεόκτιστα και πλήρως επιπλωμένα διαμερίσματα δύο και τριών υπνοδωματίων στο κέντρο του χωριού, με ενοίκια μεταξύ €340 και € 450 το μήνα, εξαιρουμένων των κοινόχρηστων. Σχέδια βρίσκονται επίσης σε εξέλιξη για έναν συνεργατικό χώρο με σύνδεση internet υψηλής ταχύτητας.

«Θέλουμε να δώσουμε στους ανθρώπους που έχουν βαρεθεί να ζουν σε πόλεις να είναι έτοιμοι να μετακομίσουν σε ένα σπίτι με έπιπλα, συσκευές και ό,τι χρειάζεται μια οικογένεια για να απολαύσει μια ευχάριστη ζωή εδώ», ο Carlos García Osío του El Cantero di Letur, Letur- με βάση το βιολογικό γαλακτοκομικό αγρόκτημα που βρίσκεται πίσω από την πρωτοβουλία.

Η ελπίδα είναι ότι η άφιξη νέων κατοίκων θα διασφαλίσει ότι οι βασικές υπηρεσίες όπως το σχολείο και το ιατρείο θα παραμείνουν ανοιχτές στο χωριό.

 
Διαβάστε επίσης:
To ελληνικό κοινόβιο του Νέσσωνα
Το κίνημα Andelsgaarde λέει πως όλοι είμαστε αγρότες
Antiwork: Το κίνημα των «αρνητών» εργασίας!
εμφάνιση σχολίων