0
1
σχόλια
427
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ
Η «άλλη Βενετία» της Ιταλίας προσκαλεί τους ταξιδιώτες με μια σειρά από εκπτώσεις σε μεταφορικά, μουσεία, εκδηλώσεις και αξιοθέατα
 
DOCTV.GR
10 Νοεμβρίου 2022
«Εάν επισκέπτεστε την Ιταλία πριν από τα τέλη Μαΐου μπορείτε να συμπεριλάβετε ένα μικρό ταξίδι προς Friuli Venezia Giulia πληρώνοντας μόνο την τιμή της διαμονής σας...». Η Αυτόνομη Περιφέρεια Friuli-Venezia Giulia είναι μια ιταλική περιοχή με ειδικό καθεστώς και 1.195.384 κατοίκους, Καταλαμβάνει το βορειοανατολικό άκρο της ιταλικής επικράτειας και συνορεύει με την Αυστρία, την Σλοβενία και την Αδριατική..Η περιοχή διαθέτει όλα τα τουριστικά θέλγητρα της Ιταλίας, δηλαδή αναγεννησιακά παλάτια, ρωμαϊκά ερείπια, αλπικά τοπία, εξαιρετικό φαγητό και απίστευτες παραλίες.

Κάποτε ήταν το σπίτι των συγγραφέων Τζέιμς Τζόις και Έρνεστ Χέμινγουεϊ, που ζούσαν στην πρωτεύουσα Τεργέστη. Με κανάλια και αρχιτεκτονική παρόμοια με αυτή που συναντάμε στη Βενετία και μια γαστρονομική κουλτούρα που θεωρείται κορυφαία, μια που η Friuli Venezia Giulia είναι η γενέτειρα της grappa και του τιραμισού, θα περίμενε κανείς να έχει υπερ-τουρισμό. Οι τοπικοί φορείς θέλοντας να τονώσουν τον τουρισμό αποφάσισαν να κάνουν προσφορές στους ταξιδιώτες προς Ιταλία, έως τον Μάιο του 2023

Πώς λειτουργεί;  Η προσφορά ξεκίνησε στις 7 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει έως τις 23 Μαΐου. Όποιος επωφεληθεί από το πακέτο πρέπει να μείνει στο Friuli Venezia Giulia για τουλάχιστον δύο διανυκτερεύσεις. Κάθε ταξιδιώτης μπορεί να χρησιμοποιήσει την προσφορά υπό τον όρο ότι ταξιδεύει στο εσωτερικό, με έναν από τους ακόλουθους σιδηροδρομικούς σταθμούς: Latisana-Lignano-Bibione, Cervignano-Aquileia-Grado, Αεροδρόμιο Τεργέστη, Trieste Centrale ή Ούντινε. Οι ταξιδιώτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα κρατικά τρένα Trenitalia, τις γραμμές Intercity ή τις γραμμές υψηλής ταχύτητας Frecce.

Η λίστα με τα ξενοδοχεία και τους ξενώνες που συμμετέχουν στην προσφορά βρίσκεται στον ιστότοπο PromoTurismoFVG ή στον ιστότοπο του Travel One. Εάν θέλετε να επωφεληθείτε από την προσφορά, θα πρέπει να κλείσετε το κατάλυμα και το εισιτήριο τρένου στον ιστότοπο του τουρισμού. Η τιμή του εισιτηρίου μετ' επιστροφής θα αφαιρεθεί από το σύνολο.

Επομένως, εάν επισκέπτεστε την Ιταλία πριν από τα τέλη Μαΐου, ίσως έχετε προγραμματίσει να δείτε τις μεγάλες πόλεις όπως η Φλωρεντία, η Ρώμη ή το Μιλάνο και θέλετε να προσθέσετε άλλη μια στάση στο δρομολόγιό σας, μπορείτε να συμπεριλάβετε ένα μικρό ταξίδι προς Friuli Venezia Giulia πληρώνοντας μόνο την τιμή της διαμονής σας.

Τι άλλο περιλαμβάνεται; Θα σας δοθεί επίσης δωρεάν ο τουρισμός FVGCard, ο οποίος θα σας επιτρέψει να επωφεληθείτε από τη δωρεάν δημόσια συγκοινωνία καθώς και δωρεάν είσοδο στα κορυφαία μουσεία της Friuli Venezia Giulia. Η κάρτα προσφέρει επίσης ειδικές εκπτώσεις σε άλλες τουριστικές υπηρεσίες, όπως παραλίες, πισίνες, ξεναγήσεις, ιστορικές τοποθεσίες όπως το Duomo στην Τεργέστη, το ρωμαϊκό θέατρο της πόλης του 1ου αιώνα, και θέατρα όπως το Grand Teatro Verdi όπερα.

Με πληροφορίες από το Lonely Planet
 


Διαβάστε επίσης:
Το Ισπανικό χωριό που προσκαλεί τους ψηφιακούς νομάδες
Βαρκελώνη: Μια πόλη για ανθρώπους
εμφάνιση σχολίων