0
1
σχόλια
181
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ

 
DOCTV.GR
10 Οκτωβρίου 2022
SWG3 Club, Γλασκώβη. Το σύστημα Bodyheat συλλέγει τη θερμότητα του σώματος που παράγεται από τον κόσμο που χορεύει και διοχετεύει την ενέργεια σε βάθος 200 μέτρων. Η ενέργεια χρησιμοποιείται προκειμένου να κλιματίσει την αίθουσα προσφέροντας δροσιά στους clubbers ή ως θέρμανση του χώρου. Στόχος του club είναι να ξεφορτωθεί το φυσικό αέριο και να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 70 τόνους CO2 το χρόνο.

Εάν χορεύουμε χαλαρά παράγουμε 250W. «Αλλά αν έχετε έναν DJ που κάνει τους πάντες να χοροπηδάνε μπορείτε να παράγετε 500-600W ενέργειας» λέει ο Ντέιβιντ Τάουνσεντ, ο ιδρυτής και σχεδιαστής της εταιρείας συμβούλων γεωθερμικής ενέργειας TownRock Energy στο BBC.

Η εγκατάσταση του συστήματος Bodyheat κόστισε 600.000 λίρες Αγγλίας, αλλά με μια πιο συμβατική οδό το κόστος θα ήταν περίπου το 10% αυτού του ποσού. Μεγάλο μέρος της επένδυσης επιδοτήθηκε από χορηγίες. Τώρα με την ενεργειακή κρίση και άλλα ευρωπαϊκά clubs ενδιαφέρονται για το Bodyheat, όπως το κλαμπ SchwuZ στο Βερολίνο.

Με πληροφορίες από το BBC


Διαβάστε επίσης:
Η ΕΕ καταναλώνει όλο και περισσότερα ναρκωτικά
Blitz: To υπόγειo, λονδρέζικο party κατά τη διάρκεια του πολέμου
Όταν τα clubs λειτουργούν ως καταφύγια για άστεγους

 
εμφάνιση σχολίων