0
3
σχόλια
196
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ
Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου το Λονδίνο υπέφερε από τον κεραυνοβόλο πόλεμο. Η απάντηση ήταν χορός και κεραυνοβόλος έρωτας σε υπόγεια parties
 
ΛΕΝΑ ΛΥΔΑΚΗ
17 Μαρτίου 2022
Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, οι Βρετανοί χτυπήθηκαν από βομβαρδισμούς που ονομαζόντουσαν Blitzkrieg (Μπλίτσκριγκ ) δηλαδή «πόλεμος-αστραπή» ή κεραυνοβόλος πόλεμος.

Το Blitzkrieg σχεδιάστηκε με σκοπό να δημιουργήσει ψυχολογικό στρες και ο τρόπος ήταν άγριοι βομβαρδισμοί των μεγάλων πόλεων μέσα στη νύχτα. Οι πολίτες κουβαλούσαν συνήθως μαζί τους μάσκες αερίου και βρισκόντουσαν σε συνεχή ετοιμότητα.

Την πολεμική τακτική «Kεραυνοβόλος πόλεμος», την επινόησε ο στρατηγός Χάιντς Γκουντέριαν κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και απέκτησε «φήμη» επειδή η Γερμανία όφειλε πολλές νίκες σε αυτή: την κατάληψη της Πολωνίας, την Εισβολή και κατάληψη της Γαλλίας - 1940, τις αρχικές επιτυχίες στην Εισβολή στη Σοβιετική Ένωση.

Οι Βρετανοί κατά τη διάρκεια των επιθέσεων Blitz, κατέφευγαν στους σταθμούς του υπόγειου μετρό. Γρήγορα άρχισαν να κάνουν τα υπόγεια Blitz πάρτι ενώ ο πόλεμος άλλαζε την επίγεια πόλη και την καθημερινή ζωή με γκρεμισμένα κτίρια, έλλειψη ειδών πρώτης ανάγκης και ρούχων.

Τα πάρτι άφησαν τη δική τους ιστορία, και οι Λονδρέζοι τα αναβιώνουν ακόμα και σήμερα πηγαίνοντας σε υπόγεια club, με ντύσιμο της δεκαετίας του 40.