0
1
σχόλια
214
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ
Η Ολλανδία θα είναι μία από τις πρώτες χώρες που περνάνε νόμο για την εξ αποστάσεως εργασία
 
DOCTV.GR | UNSPLASH
18 Ιουλίου 2022
Δύο Ολλανδοί βουλευτές προτείνουν να περάσει νομοθεσία η οποία θα καθιερώνει την εργασία από το σπίτι ως νόμιμο δικαίωμα. Η νομοθεσία προτείνεται από τον Steven van Weyenberg, μέλος του φιλοευρωπαϊκού κόμματος D-66, και τη Senna Maatoug, βουλευτή του Κόμματος των Πρασίνων, σύμφωνα με δηλώσεις τους. Οι δυο τους υπέβαλλαν την πρόταση στο κοινοβούλιο. «Έχουμε το πράσινο φως για αυτόν το νέο νόμο χάρη στην υποστήριξη που λάβαμε τόσο από τα συνδικάτα των εργαζομένων όσο και από τις εργοδοτικές ενώσεις», δήλωσε ο Weyenberg.

Η πανδημία οδήγησε σε μία αλλαγή στάσης σχετικά με την εργασία, με πολλούς εργαζόμενους να επιδιώκουν να διατηρήσουν μέρος της ευελιξίας που απολάμβαναν τα τελευταία δύο χρόνια. Αλλά ενώ υποχωρεί η πανδημία, κάποιες εταιρείες ανακαλούν. Πριν από λίγες ημέρες, ο ιδρυτής της Tesla, Έλον Μασκ, εξέδωσε τελεσίγραφο καλώντας το προσωπικό της εταιρείας ή να επιστρέψει ή να αποχωρήσει.

Σύμφωνα με το περιοδικό Personnel Today, η Γερμανία, Γαλλία και Πορτογαλία, θα μπορούσαν να ακολουθήσουν την Ολλανδία ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο η εξ αποστάσεως εργασία είναι ιδιαίτερα συνηθισμένο φαινόμενο και εφαρμόζεται ήδη σε πολλές περιπτώσεις. 


Me πληροφορίες από Moneyreview, Bloomberg, Personnel Today 

 
Διαβάστε επίσης:
Πορτογαλία: «Κοινωνικό» ρεύμα από ένα συνεταιρισμό
Πώς να φτιάξετε το δικό σας μικρό δάσος
Antiwork: Το κίνημα των «αρνητών» εργασίας!
εμφάνιση σχολίων