1
1
σχόλια
243
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ
DOCTV.GR | ΦΩΤΟ: ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ
10 Μαΐου 2022
Φλώρινα. Ο Θωμάς είναι ένα ορφανό αρκουδάκι, 3 περίπου μηνών. Έχασε τη μαμά του για άγνωστους λόγους και περιπλανήθηκε μόνος για τουλάχιστον 2-3 ημέρες σε μία ηλικία που η επιβίωσή του εξαρτάται άμεσα από το μητρικό γάλα, καθώς είναι η κύρια τροφή του. Αυτός, όμως, επιβίωσε τρώγοντας καρπούς και χόρτα.

Σώθηκε έπειτα από κινητοποίηση κατοίκων του Πολυπόταμου Φλώρινας, οι οποίοι ειδοποίησαν την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του Αρκτούρου. Οι κάτοικοι του έδωσαν αυτό το όνομα Θωμάς γιατί βρέθηκε την Κυριακή του Θωμά Ο Αρκτούρος ειδοποιήθηκε αρχικά λίγες ημέρες νωρίτερα, στις 28 Απριλίου για ένα αρκουδάκι που ήταν μόνο του μέσα σε χωράφι έξω από τον Πολυπόταμο, ωστόσο έπειτα από λίγο απομακρύνθηκε. Μερικές ημέρες αργότερα, την Κυριακή 1 Μαΐου κάτοικοι του χωριού επικοινώνησαν και πάλι, αναφέροντας ότι ένα αρκουδάκι φετινής γέννας γυρνούσε μόνο του στο κέντρο του χωριού. Ακολουθώντας τις υποδείξεις, το περιόρισαν σε ασφαλές σημείο μέχρι την άφιξή της.

«Ο Θωμάς μεταφέρθηκε στο Κτηνιατρείο Άγριων Ζώων του Διεθνούς Περιβαλλοντικού Κέντρου Αρκτούρου. Ο πρώτος έλεγχος έδειξε μόνο ότι ήταν ελαφρώς λιποβαρές και υποσιτισμένο, όμως σε άριστη υγεία. Από την πρώτη στιγμή τρέφεται με ειδικό παρασκεύασμα γάλακτος, υποκατάστατο του μητρικού, ενώ ήδη δείχνει προτίμηση και σε μικρά κομμάτια φρούτων» λέει ο Αρκτούρος. Ο Θωμάς θα ενταχθεί στο πρόγραμμα περίθαλψης και επανένταξης με σκοπό την επιστροφή του στο φυσικό περιβάλλον σε ένα περίπου χρόνο.Διαβάστε επίσης:
ΕΡΕΥΝΑ: Ο Homo sapiens αγάπησε τους σκύλους λόγω των ματιών τους
Σε κολαστήριο ζώων μετατρέπεται η Ελλάδα με απόφαση της κυβέρνησης
Οι ερωτευμένοι κύκνοι της Καστοριάς
εμφάνιση σχολίων