0
1
σχόλια
206
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ
DOCTV.GR | UNSPLASH
13 Απριλίου 2022
Λιώνετε για τα μεγάλα, υγρά μάτια των φίλων – σκύλων; Μια νέα μελέτη διαπίστωσε ότι ο άνθρωπος είναι ο ένοχος πίσω από αυτά τα γλυκά μάτια που μας κοιτάζουν σαν να είμαστε οι γονείς τους ή οι θεότητές τους. Σύμφωνα με νέα έρευνα οι άνθρωποι εκτρέφουν σκύλους εδώ και 33.000 χρόνια ακριβώς επειδή έχουν «ανθρωπένια» μάτια και άρα γι΄αυτό τον λόγο θεωρούμε πως μπορούμε να επικοινωνήσουμε καλύτερα μαζί τους.

Οι μικροσκοπικοί «μιμητικοί» μύες βοηθούν στο σχηματισμό εκφράσεων του προσώπου στα θηλαστικά. Στους ανθρώπους, αυτοί οι μύες περιέχουν πολλές ίνες «ταχείας συστολής», οι οποίες μας επιτρέπουν να σχηματίζουμε εκφράσεις του προσώπου γρήγορα και εύκολα.

Αποδεικνύεται ότι οι σκύλοι, σε σύγκριση με τον ξάδελφό τους, τον λύκο, έχουν περισσότερους μύες του προσώπου «ταχείας συστολής». Αυτό τους επιτρέπει να εκφράζονται περισσότερο με το πρόσωπο ή και να μιμούνται τις εκφράσεις μας.

Η έρευνα, που παρουσιάστηκε στην ετήσια συνάντηση της Αμερικανικής Ένωσης Ανατομίας στη Φιλαδέλφεια, εξέτασε ίνες σε δείγματα μυών του προσώπου τόσο από λύκους όσο και από εξημερωμένα σκυλιά. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι λύκοι έχουν χαμηλότερο ποσοστό ινών ταχείας σύσπασης σε σύγκριση με τα σημερινά εξημερωμένα σκυλιά.

 
Διαβάστε επίσης:
ΕΡΕΥΝΑ: Οι σκύλοι μάς καταλαβαίνουν
Η γάτα και ο σκύλος μου είναι η οικογένειά μου
ΕΡΕΥΝΑ: Όσοι έχουν φίλο-σκύλο ζουν περισσότερο
ΕΡΕΥΝΑ: Οι σκύλοι είναι (σαν) άνθρωποι
εμφάνιση σχολίων