0
1
σχόλια
390
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ
Μια ενδεικτική ιστορία σχετικά με το γιατί ο σημαντικός Αργεντινός δεν ήταν απλώς ένας ποδοσφαιριστής
 
DOCTV.GR
28 Νοεμβρίου 2022
Στα τέλη του 1984, ένας απεγνωσμένος πατέρας έρχεται σε επαφή με έναν ποδοσφαιριστή της Νάπολι και του ζητάει να μεταφέρει στον προπονητή και τη διοίκηση την επιθυμία του να διοργανωθεί ένας φιλικός αγώνας. Ο λόγος είναι να συγκεντρωθούν χρήματα για τον γιο του του οποίου η ζωή κινδύνευε και χρειάζονταν χειρουργική επέμβαση το συντομότερο δυνατόν.

Δυστυχώς, ο τότε πρόεδρος της Νάπολι δεν συμφώνησε να διεξαχθεί ο αγώνας φοβούμενος τυχών τραυματισμό κάποιου παίκτη. Το περιστατικό έφτασε όμως στα αυτιά του κορυφαίου εκείνη την εποχή ποδοσφαιριστή στον κόσμο, Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Ο Αργεντινός «επαναστάτησε» εναντίον του προέδρου,πλήρωσε ρήτρα 12 εκατομμύρια ιταλικές λιρέτες στην ασφαλιστική εταιρία (Lloyd’s) που ασφάλιζε τα πόδια των παικτών της Νάπολι και είπε:«Δεν πα’ να γ@@@@ και η Lloyd’s,ο αγώνας αυτός πρέπει να γίνει για χάρη του παιδιού!».

Και μια παγωμένη Δευτέρα του Γενάρη στο μακρινό 1985, ο Μαραντόνα και η παρέα του ταξίδεψαν στην άσημη πόλη Acerra και σε ένα γήπεδο – βάλτος, γεμάτο λάσπη και λακούβες έπαιξαν σαν να ήταν τελικός Κυπέλλου Πρωταθλητριών, μπροστά σε ένα κατάμεστο κοινό που παραληρούσε από χαρά, χαρίζοντας ζωή σε ένα μικρό αγγελούδι.
 

Ο Πάπας άρχισε να μου μιλάει για το πως η εκκλησία βοηθάει τα φτωχά παιδιά. Εγώ ήμουν ένα από αυτά τα παιδιά και είπα του Πάπα: πούλα τις στέγες φίλε αν πραγματικά θέλεις να βοηθήσεις  

Τον Ντιέγκο Μαραντόνα κάλεσε στο Βατικανό ο Πάπας για να τον συγχαρεί. Βγαίνοντας, οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν πως ήταν η συνάντηση του με τον Ποντίφικα. Ο Μαραντόνα απάντησε: «Μάλωσα με τον Πάπα. Μπαίνοντας μέσα στο Βατικανό είδα τους χρυσούς τρούλους και όλα τα χρυσά και πολυτελή διακοσμητικά στον τεράστιο χώρο. Ο Πάπας άρχισε να μου μιλάει για το πως η εκκλησία βοηθάει τα φτωχά παιδιά. Εγώ ήμουν ένα από αυτά τα παιδιά και είπα του Πάπα: πούλα τις στέγες φίλε αν πραγματικά θέλεις να βοηθήσεις. Δεν του άρεσε καθόλου αυτό, αλλά δεν με ενδιαφέρει».

Η ζωή τα έφερε έτσι ο Ντιέγκο να φύγει την ίδια μέρα που έφυγε και ο φίλος του ο Φιντέλ Κάστρο. Ο Κάστρο βοήθησε τον Μαραντόνα στην απεξάρτηση του από τα ναρκωτικά αλλά δεν μπόρεσε να τον αποτρέψει από την εξάρτηση που απέκτησε στο αλκοόλ.

Πηγή: Anwar Jitou 


Διαβάστε επίσης:
11 Έλληνες στη λίστα των επιστημόνων με τη μεγαλύτερη ερευνητική επιρροή
Η πανδημία βλάπτει σοβαρά τη δημοκρατία
Νόμος «Καθολικής Ασφάλειας» και αντι-Δημοκρατίας ξεσηκώνει τους Γάλλους
εμφάνιση σχολίων