0
1
σχόλια
192
λέξεις
Α' ΠΡΟΣΩΠΟ
«Εγώ που έχω φάει ξύλο από φασίστες, οργίζομαι να ακούω σχεδόν σε κάθε ρατσιστική επίθεση που έγινε μπροστά σε κόσμο, πως δεν αντέδρασε κανένας και καμία»
ΛΕΝΑ ΛΥΔΑΚΗ
20 Οκτωβρίου 2020
Στις 21 Οκτωβρίου ξεκινά η δίκη για την δολοφονία του 33χρόνου ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου, που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου, μέρα-μεσημέρι, στις 21 Σεπτεμβρίου 2018, στο Κέντρο της Αθήνας, μπροστά στα μάτια των περαστικών. Τα λόγια του ίδιου του Ζακ για την κοινωνική βία, όπως έγραφε ο ίδιος 5 χρόνια πριν, φαντάζουν προφητικά.


«Εγώ που έχω φάει ξύλο από φασίστες, δεν οργίζομαι τόσο για το ότι είναι τρίτο κόμμα, όσο με το γεγονός ότι όπως και στη δική μου περίπτωση, συνεχίζω να διαβάζω και να ακούω σχεδόν σε κάθε τέτοια καταγγελία σε κάθε τέτοια ρατσιστική επίθεση που έγινε μπροστά σε κόσμο, πως δεν αντέδρασε κανένας και καμία.

Γιατί θεωρώ πως το πραγματικό πρόβλημα είναι ακριβώς αυτό. Το ότι κλαιγόμαστε αντί να αντιδράμε. Το ότι "κοιτάμε τη δουλειά μας" όταν άλλοι άνθρωποι μας χρειάζονται. Και πως μη αντιδρώντας στην πράξη, τους αφήνουμε χώρο».


Διαβάστε επίσης:
Ζακ: «Στη βία απάντα με αγάπη»
Ένα διάσημο ερευνητικό κέντρο για την υπόθεση του Ζακ 
Η Διεθνής Αμνηστία για τον Ζακ
Ελεύθεροι οι αστυνομικοί που συνδέονται με τον θάνατο του Ζακ
εμφάνιση σχολίων