0
2
σχόλια
231
λέξεις
Α' ΠΡΟΣΩΠΟ
«Εγώ στην βία απαντάω με λόγια, με πράξεις που δεν την αναπαράγουν, με αντίσταση και πάνω απ’ όλα με χιούμορ και αγάπη». Κάποτε, ο Ζακ Κωστόπουλος, έγραψε αυτό το κείμενο
DOCTV.GR
21 Σεπτεμβρίου 2022
«Κοίτα να δεις. Εγώ με την βία, δεν το έχω. Δεν το είχα ρε παιδί μου ποτέ. Στην θέα της και μόνο τα χάνω. Ούτε ξύλο σε ταινία δεν μπορώ να δω, κλείνω τα μάτια. Πες με κότα, στερεοτυπική αδερφή, ό,τι τέλος πάντων θες. Αλλά έτσι είμαι, δεν το 'χω. Παρ' ό τι έχω έρθει αντιμέτωπος με αυτή πολλές φορές στην ζωή μου και ακόμα και αν έχω χεστεί -στην κυριολεξία- πάνω μου, είμαι ακόμα εδώ, ακόμα εγώ, και ακόμα αρνούμαι να γίνω σαν κι αυτούς που με καταπιέζουν.

Όσες και όσοι θέλετε βία απέναντι στην βία, είστε και απέναντι σε εμένα. Εγώ στην βία απαντάω με λόγια, με πράξεις που δεν την αναπαράγουν, με αντίσταση και πάνω απ’ όλα με χιούμορ και αγάπη. Και ξέρεις κάτι; Το ότι έχω δεχτεί τόση βία και αρνούμαι να της επιτρέψω να με κάνει να μοιάσω με το τέρας, δεν με κάνει δειλά ανήμπορο ή μη επαναστάτη. Με κάνει δυνατότερο απ' τον καθένα που νομίζει ότι η δύναμη βρίσκεται στους μυς».