1
1
σχόλια
221
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
«Έχουμε κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων πλατιών κοινωνικών ομάδων. Δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με το τέρας»
 
DOCTV.GR
2 Οκτωβρίου 2018
Ενδελεχή, διάφανη και ουσιαστική έρευνα ζητά με δήλωση της η Διεθνής Αμνηστία για τον Ζακ Κωστόπουλο που ανάμεσα σε άλλα καταγγέλλει τα στερεότυπα, τον στιγματισμό και την κοινωνική περιθωριοποίηση. Η δήλωση είναι η εξής:
 
«Το λιντσάρισμα και η δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου την περασμένη Παρασκευή στην Ομόνοια, όπως και τα στοιχεία, οι μαρτυρίες και τα βίντεο που έχουν έρθει στη δημοσιότητα, μας έχουν συγκλονίσει όλες και όλους.

Ο Ζακ ήταν ακτιβιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του ΛΟΑΤΚΙ κινήματος, ομοφυλόφιλος, drag queen και οροθετικός. Γρονθοκοπήθηκε μέχρι θανάτου, αφού μπήκε σε κοσμηματοπωλείο, υπό συνθήκες που ερευνώνται, και στη συνέχεια παγιδεύτηκε με τη βία σε αυτό.

Η επίθεση στον αδύναμο/η, τα στερεότυπα για την εικόνα του Άλλου, ο φόβος του διαφορετικού, ο στιγματισμός και η περιθωριοποίηση, αποτελούν φαινόμενα που δεν μπορούν και δεν πρέπει να γίνουν ανεκτά στην κοινωνία μας. Επιπλέον, ο σεξιστικός και ομοφοβικός χαρακτήρας, και ο στιγματισμός ενάντια στους χρήστες ναρκωτικών, στον τρόπο με τον οποίο διεξήχθη σε πολλές περιπτώσεις ο δημόσιος διάλογος μετά τη δολοφονία, σηματοδοτεί κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων πλατιών κοινωνικών ομάδων.

Ως Διεθνής Αμνηστία, επιμένουμε στην ανάγκη μιας ενδελεχούς, διαφανούς και ουσιαστικής έρευνας για τη δολοφονία του Ζακ και τη στάση της αστυνομίας, και θα αναλάβουμε δράση πιέζοντας σε αυτή την κατεύθυνση. Δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με το τέρας».
εμφάνιση σχολίων