0
1
σχόλια
307
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ
Ένας εκπαιδευτικός από την Ιταλία που χρησιμοποιεί την τεχνολογία για να εκπαιδεύει «πρώτα χρήσιμους ανθρώπους, όχι εργαζόμενους»
 
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
19 Οκτωβρίου 2020
Ένας εκπαιδευτικός από την Ιταλία, χρησιμοποιεί την τεχνολογία ώστε να προσαρμόζει τη διδακτέα ύλη στις ανάγκες του κάθε παιδιού, εκπαιδεύοντας τους μαθητές τους, πρώτα απ’ όλα ως αυτόνομα μέλη της κοινωνίας. 

Ο Carlo Mazzone προέρχεται από οικογένεια εκπαιδευτικών. Είναι καθηγητής πληροφορικής. Ξεκίνησε την καριέρα του ως σύμβουλος πληροφορικής όμως στη συνέχεια στράφηκε κι ο ίδιος στην δημόσια εκπαίδευση. Από το 2004 διδάσκει πληροφορική και τεχνολογία στο δημόσιο λύκειο Lucarelli στο Benevento, μια περιοχή όπου τα ποσοστά ανεργίας είναι ιδιαίτερα υψηλά.

Ο Mazzone, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, προσαρμόζει την διδακτέα ύλη στις ανάγκες των μαθητών του. Σκοπός είναι να βελτιώνονται οι δεξιότητες τους, πρωτίστως με γνώμονα το να είναι δημιουργικοί και αυτόνομοι. «Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να εκπαιδεύουμε ανθρώπους. Πριν να εκπαιδεύσουμε εργάτες και εργαζόμενους, εκπαιδεύουμε άνδρες και γυναίκες».
 

Τα μαθήματα επικεντρώνονται στην αρχή του «vivariumware», το οποίο σε χαλαρή μετάφραση σημαίνει ένα είδος εκπαιδευτικού υλικού που θα συνεχίσει να ενθαρρύνει τους μαθητές να δημιουργούν μεγαλύτερα πράγματα  

Για να οργανώσει καλύτερα τη διδασκαλία του, ο Mazzone έχει δημιουργήσει πολλές πλατφόρμες ηλεκτρονικής μάθησης για τη διαχείριση και τον εξορθολογισμό των εργασιών των μαθητών του. Τα μαθήματα επικεντρώνονται στην αρχή του «vivariumware», το οποίο σε χαλαρή μετάφραση σημαίνει ένα είδος εκπαιδευτικού υλικού που θα συνεχίσει να ενθαρρύνει τους μαθητές να δημιουργούν μεγαλύτερα πράγματα. Οι μαθητές του διακρίθηκαν στον Διαγωνισμό Νεολαίας και Επιστημών που χρηματοδοτείται από την Ε.Έ. στο Μιλάνο, με θέμα την επιχειρηματική εκπαίδευση, και ο ίδιος ο Carlo επεκτείνει τη διδασκαλία του και εκτός συνόρων, αφού έχει δημιουργήσει επαφές και με μαθητές σε Μάλτα, Πολωνία και άλλες χώρες.

Φέτος, ο Mazzone είναι υποψήφιος για το βραβείο Global Teacher Prize 2020 και μέχρι τώρα έχει διακριθεί  ανάμεσα στους 6 φιναλίστ από όλο τον κόσμο.


Διαβάστε επίσης:
Ο καλύτερος δάσκαλος του κόσμου​
Μια Ελληνίδα υποψήφια για Νόμπελ διδασκαλίας 2018
εμφάνιση σχολίων