1
1
σχόλια
266
λέξεις
CULTURE
Διαθέσιμο έως 13 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο του Athens Pride Week. Online στο κανάλι της Στέγης
 
DOCTV.GR
11 Σεπτεμβρίου 2020
Με την περιγραφή της έντονης ομοφοβίας ως βασικό θέμα, το έργο του Καναδού Μισέλ Μαρκ Μπουσάρ, το έργο Tom à la ferme, έγινε παγκοσμίως γνωστό από την κινηματογραφική μεταφορά του τον Ξαβιέ Ντολάν.

Ο Σαράντος Γεώργιος Ζερβουλάκος το μεταφέρει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε μια διασκευή εμπνευσμένη (και) από την ελληνική πραγματικότητα. Η υπόθεση του Tom in Greece ακολουθεί τον Τομ, που έχασε το σύντροφό του με τον οποίο ζούσαν μαζί στο εξωτερικό και πηγαίνει στο χωριό του για να πενθήσει μαζί με την οικογένεια του εκλιπόντα. Πρόκειται για ένα ψυχολογικό θρίλερ, σπουδή στο πένθος, και παράλληλα ανατομία μιας κλειστής κοινωνίας, με φόντο την Ελλάδα του σήμερα. Μια Ελλάδα που ακόμα δυσκολεύεται, ή και αδυνατεί να δεχτεί το διαφορετικό.

«Ένα κείμενο-σεισμογράφος οικογενειακών εντάσεων και κοινωνικής πίεσης. Σε μια τυχαία οικογένεια. Σε μια τυχαία οικογένεια που κάποιος έτυχε να είναι «διαφορετικός». Έτσι έτυχε. Τώρα, όμως, σε αυτή τη μικρή και κλειστή κοινωνία, σε αυτό το σύστημα, κάποιος κινδυνεύει. Κάποιος πονάει και κάποιος πνίγεται. Έτσι έτυχε. Γύρω του κανείς δεν τολμάει να αντιμετωπίσει αυτό τον άνθρωπο, απλά και έτσι όπως θα του άξιζε – ως έναν άνθρωπο» αναφέρει το σημείωμα του σκηνοθέτη.

Η παράσταση ανέβηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από τις 12 Δεκεμβρίου 2019 μέχρι τις 5 Ιανουαρίου 2020, στη Μικρή Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση.


Info: Tom in Greece, έως 13 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο του Athens Pride Week, στο ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση.


Διαβάστε επίσης:
Τι σημαίνει «δεν μπορώ να αναπνεύσω» στην Ελλάδα
VIDEO: Οδηγός επιβράδυνσης από τους RootlessRoot
ONLINE: 5 έργα για την «Αθήνα μετά»
εμφάνιση σχολίων