1
1
σχόλια
335
λέξεις
IT LIST
Η διάσημη πρακτική ασκήσεων Fighting Monkey, της χορευτικής ομάδας Rootlessroot, μας προσφέρει ένα μάθημα, στο πλαίσιο του διεθνούς πρότζεκτ Enter της Στέγης
 
ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
14 Μαΐου 2020
«Take Your Time: Για να παρατηρήσεις, χρειάζεσαι την ακινησία. Πρέπει να περιμένεις. Να μη βιάζεσαι. Να διευρύνεις τον χρόνο, ώστε να αποκτήσεις πρόσβαση σε πληροφορίες που δεν είναι εύκολα ορατές».

Δημιουργοί από κάθε μήκος και πλάτος της γης, παρουσιάζουν κάθε εβδομάδα νέα έργα φτιαγμένα μέσα σε 120 ώρες στο διεθνές πρότζεκτ της Στέγης και του Onassis USA. Οι Rootless Root, στα πλαίσια του Enter, δημιουργούν το δικό τους έργο. Με άξονα μια μπάλα και την κίνηση του ανθρώπινου σώματος, φτιάχνουν ένα βίντεο με πρωταρχικό ενδιαφέρον το ανθρώπινο συναίσθημα όχι μόνο στην εποχή της πανδημίας, αλλά και για όσες φορές πιέζουμε τον χρόνο και τους εαυτούς μας να χωρέσουν σε καλούπια.

«Αυτό που θέλουμε είναι να συνεχίσουμε να εξελισσόμαστε, σταθερά και αμετάβλητα προς έναν στόχο, μια ιδέα. Όμως, αντιθέτως, η ζωή είναι ασταθής, γεμάτη στροφές και γυρίσματα, κυκλική και κινούμενη».

Οι Rootless Root έχουν παρουσιάσει τις παραστάσεις τους στη Στέγη αλλά και σε σημαντικά διεθνή φεστιβάλ (Ηνωμένο Βασίλειο, Τσεχία, Βέλγιο, Ισπανία, Σουηδία, Πολωνία, Γερμανία, Φινλανδία, Σλοβακία, Ιταλία, Γαλλία, Πορτογαλία, Ολλανδία, Ρουμανία, Κύπρο, Νότια Κορέα και Καναδά). Η διάσημη πρακτική ασκήσεων των Fighting Monkey κάνει διαδικτυακά αλλά και live masterclass σε όλο τον κόσμο: πιστεύεουν στην δυναμική προσέγγιση της κίνησης, την υγιή γήρανση και την δια βίου μάθηση που βασίζεται σε έρευνα και διάλογο μεταξύ Τέχνης, Φυσικής κατάστασης και αποτελεσματικής επικοινωνίας.

Η ομάδα Rootlessroot δημιουργήθηκε το 2006 στην Αθήνα, από τη Λίντα Καπετανέα (διευθύντρια του Φεστιβάλ Χορού της Καλαμάτας) και τον Josef Frusec. Η Λίντα Καπετανέα σπούδασε στην Κρατική Σχολή Χορού όπου κέρδισε υποτροφία για να συνεχίσει τις σπουδές της στη Νέα Υόρκη, όπου δούλεψε με τη χορογράφο Irene Hultman. Ο Josef Frusec αποφοίτησε από την Ακαδημία Μουσικής και Θεάτρου της Μπρατισλάβα από όπου πήρε και Διδακτορικό το 2002.

Ανακαλύπτουμε περισσότερα για το Enter, εδώ.


Διαβάστε επίσης:
Δείτε το «Όταν κοιμάσαι ο κόσμος αδειάζει»
ΕNTER, δείτε online: Καλλιτέχνες απ΄όλο τον κόσμο στο project της Στέγης
Ίδρυμα Ωνάση: Επιπλέον στήριξη για τους ανθρώπους της τέχνης
εμφάνιση σχολίων