0
1
σχόλια
227
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ
Κανένα νέο κρούσμα στη Νέα Ζηλανδία. Αίρονται σχεδόν όλοι οι περιορισμοί
 
ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
10 Ιουνίου 2020
Η Νέα Ζηλανδία προχωρά σχεδόν σε ολική άρση μέτρων καθώς τις τελευταίες ημέρες δεν υπήρξε κανένα νέο κρούσμα κορονοϊού. Οι υγειονομικές αρχές της χώρας ανακοίνωσαν πως η Νέα Ζηλανδία δεν έχει πλέον κανένα ενεργό κρούσμα του κορονοϊού, μιας και ο τελευταίος ασθενής που εξακολουθούσε να βρίσκεται σε απομόνωση, πήρε εξιτήριο.

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Άρντερν, δήλωσε πως αίρονται όλα τα μέτρα κατά του κορονοϊού στη χώρα εκτός από περιορισμούς στα σύνορα. Τα σχολεία και οι χώροι εργασίας ανοίγουν χωρίς περιορισμούς. Το ίδιο ισχύει και για τα ταξίδια εσωτερικού. Εντούτοις, τα διεθνή σύνορα της Νέας Ζηλανδίας θα παραμείνουν κλειστά σε μη κατοίκους για να αποφευχθούν νέες επιδημίες ενώ ενθαρρύνεται η κοινωνική απόσταση.

Η Νέα Ζηλανδία είχε επιβάλλει αυστηρό lockdown επτά εβδομάδων. «Η δουλειά μας δεν έχει τελειώσει. Είμαστε σίγουροι ότι έχουν εξουδετερώσει προς το παρόν την εξάπλωση του ιού στη Νέα Ζηλανδία, όμως απαιτείται περαιτέρω προσπάθεια. Το γεγονός ότι δεν έχουμε κανένα ενεργό κρούσμα για πρώτη φορά από τις 28 Φεβρουαρίου είναι ασφαλώς ένα σημαντικό ορόσημο, όμως έχει ουσιαστική σημασία να διατηρηθεί η επιφυλακή εναντίον του Covid-19», ανέφερε σε σχετική της ανακοίνωση η Πρωθυπουργός.


Διαβάστε επίσης:
Ηγεσία με ενσυναίσθηση από την Jacinda Ardern
Ν. Ζηλανδία: Θα παίρνει αποφάσεις με βάση την κλιματική αλλαγή
Η 1η χώρα με προϋπολογισμό για την ευημερία των πολιτών
Η νεότερη πρωθυπουργός στον κόσμο και κόρη ομόφυλου ζευγαριού
εμφάνιση σχολίων