0
1
σχόλια
452
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
«Στην περιοχή, όπου την προηγούμενη μέρα, ο αρμόδιος Υφυπουργός, χωρίς μάσκα, έκανε σύσκεψη 40 ατόμων σε αίθουσα που δεν χωρά ούτε 15 και τώρα τους κουνά το δάχτυλο»
 
DOCTV.GR
2 Απριλίου 2020
Ακόμη και αν κάποιος δεν είχε διαβάσει τα σχετικά ρεπορτάζ για τα νέα περιοριστικά μέτρα, αρκούσε να παρακολουθήσει τα ΜΜΕ τη Δευτέρα για να αντιληφθεί ότι η κυβέρνηση «φτιάχνει» την ανάλογη ατμόσφαιρα. Τα μέτρα σε Καστοριά και Ξάνθη ήταν απολύτως επιβεβλημένα και μάλιστα υπήρξαν και ολιγωρίες, επειδή όμως για την κυβέρνηση όλα κινούνται με βάση το επικοινωνιακό κέρδος, επιστρατεύτηκε η Θεσσαλονίκη ώστε να προβληθεί και πάλι η «ανευθυνότητα» των πολιτών.

Αυτή τη φορά δεν χρειάστηκε μια fake έξοδος των Αθηναίων προς την επαρχία, ούτε fake γεμάτες πλαζ στη Χαλκιδική αλλά αρκούσε μια fake κοσμοσυρροή στη Ν. Παραλία της Θεσσαλονίκης. Τα ΜΜΕ μετέδωσαν εικόνες της παραλίας, γεμάτης στις 17 Μαρτίου, για να ισχυριστούν ότι οι «ανεύθυνοι» Θεσσαλονικείς θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Το ότι τα πλάνα που μεταδόθηκαν ήταν παραπλανητικά, μπορούσαν εύκολα να το διαπιστώσουν ο Περιφερειάρχης και ο Δήμαρχος που εισηγήθηκαν να απαγορευτεί η κίνηση για να εξυπηρετηθεί το σενάριο.
 

Το αφήγημα της ατομικής ευθύνης που τόσο αλαζονικά θέτει μονίμως ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είναι το «εμβόλιο» όχι για τον COVID-19 αλλά για όλες τις ανεπάρκειες  

Στην Καστοριά και στην Ξάνθη τα πράγματα είναι αρκετά σοβαρά και υπάρχουν δεκάδες κρούσματα και νεκροί και μεγάλος προβληματισμός. Κυρίως υπάρχουν εντυπωσιακές ολιγωρίες των υγειονομικών αρχών και μεγάλες ευθύνες για την εξάπλωση, παρόλο που  κάποιοι με επίσημο θεσμικό ρόλο, είχαν προειδοποιήσει στο σωστό χρόνο αλλά δεν εισακούστηκαν. Το αφήγημα της ατομικής ευθύνης που τόσο αλαζονικά θέτει μονίμως ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είναι το «εμβόλιο» όχι για τον COVID-19 αλλά για όλες τις ανεπάρκειες. Μια ισχυρή δόση «ανεύθυνων πολιτών», διπλή αν χρειαστεί, καταπολεμά τη λαϊκή δυσαρέσκεια.

Μοιάζει κάπως αστείο αλλά στην Ξάνθη, που πειθαρχούσε στα μέτρα έτσι κι αλλιώς, κυκλοφόρησε τη Δευτέρα στα κοινωνικά δίκτυα, τυχαία (;), μια φωτογραφία που δείχνει αυξημένη κίνηση σε μια περιοχή που πηγαίνουν για περπάτημα ή τζόκινγκ οι πολίτες. Επηρεασμένοι από την προπαγάνδα περί Θεσ/νίκης, αρκετοί χρήστες των κοινωνικών δικτύων υποστηρίζουν ότι «τιμωρήθηκαν» με εγκλεισμό εξαιτίας της φωτογραφίας και όχι επειδή το επιδημιολογικό φορτίο είναι πράγματι επικίνδυνο.

Στην περιοχή, όπου την προηγούμενη μέρα, ο αρμόδιος Υφυπουργός, χωρίς μάσκα, έκανε σύσκεψη 40 ατόμων σε αίθουσα που δεν χωρά ούτε 15 και τώρα τους κουνά το δάχτυλο. Εκεί που η κυβέρνηση άφησε ανεξέλεγκτους 2.000 ανθρώπους, που ήρθαν από τη Βόρεια Ευρώπη εν μέσω πανδημίας, χωρίς κανένα μέτρο, κάποιοι ισχυρίζονται ότι επιβλήθηκε καραντίνα επειδή 50 άτομα πήγαν για περπάτημα! Περίπου σαν τον τυροπιτά που δεν είχε κόψει απόδειξη και χρεοκόπησε τη χώρα...

Πηγή: tvxs


Διαβάστε επίσης:
Η (αν)ιερη αγανάκτηση του τραπεζίτη
Πως βιώνουν οι υπέρ-πλούσιοι την εποχή του ιού;
Ο ιός του φόβου στην παγκόσμια Οικονομία
Θα ανατραπούν όλα ή θα βρουν τη νομιμοποίησή τους καταστροφικές ιδέες;
εμφάνιση σχολίων