0
1
σχόλια
418
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ
Στην απομόνωση του «Richistan» τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά
 
ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
21 Μαρτίου 2020
Την ώρα που εκατομμύρια άνθρωποι ανά την υφήλιο δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αποθηκεύσουν προμήθειες, να λείψουν από την εργασία τους ή να έχουν οικογενειακό γιατρό, το 1% του πλανήτη παίρνει μέτρα κατά του κορονοϊού που ξεπερνούν κατά πολύ την εξασφάλιση προμηθειών ή την πρόσβαση σε συνδρομητική τηλεόραση.

Η αλήθεια είναι ότι οι πιο προνομιούχοι των προνομιούχων έχουν προβλέψει από καιρό. Ο Guardian αναφέρει σε ρεπορτάζ πως το «Richistan» χρησιμοποιεί ή εκμισθώνει ιδιωτικά αεροπλάνα για να φύγει προς τις εξοχικές του κατοικίες ή να καταφύγει σε ειδικά προετοιμασμένα καταφύγια, ή σε χώρες που έως τώρα φαίνεται να έχουν αποφύγει την πανδημία του Covid-19. Πολλοί παίρνουν μαζί τους προσωπικούς γιατρούς, νοσηλευτές, βοηθούς, υπηρετικό προσωπικό.
 

H Νέα Ζηλανδία είναι κορυφαίος προορισμός για τους προνομιούχους της Σίλικον Βάλεϊ αφού εδώ και καιρό επενδύουν εκεί, και φτιάχνουν τα δικά τους «κρησφύγετα»  

Αρκετοί παίρνουν τηλέφωνο σε ιδιωτικές κλινικές, πιέζοντας να τους κάνουν το διαγνωστικό τεστ ή για κάποιο εμβόλιο κατά του Covid-19. Το διαγνωστικό τεστ δεν γίνεται από ιδιωτικές υπηρεσίες σε όλες τις χώρες -για παράδειγμα το αγγλικό Υπουργείο Υγείας έχει επιβάλει ότι όλα τα τεστ πρέπει να διεξάγονται από το σύστημα Δημόσιας Υγείας. Έτσι οι ενδιαφερόμενοι πελάτες ιδιωτικών κλινικών ζητούν να πάνε σε άλλες χώρες ή να τους παραγγείλουν τεστ από το εξωτερικό. Επίσης κλινικές προσφέρουν ενδοφλέβιες εγχύσεις βιταμινών και μετάλλων για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, που κοστίζουν πάνω από 300 ευρώ.

Οι πλούσιες οικογένειες έχουν την δυνατότητα να ενοικιάζουν ιδιωτικά αεροπλάνα από εταιρίες σαν την PrivateFly, προκειμένου να μειώσουν τον κίνδυνο έκθεσης στον ιό, αποφεύγοντας εμπορικές πτήσεις και πολυάσχολα αεροδρόμια. Η εταιρεία λέει ότι όσοι δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά τα ιδιωτικά αεροπλάνα, ζητούν πρόσβαση σε ιδιωτικές αίθουσες αναμονής, ώστε να αποφεύγουν το τυπικό σαλόνι της πρώτης θέσης.
 

Η πρόσβαση σε σπίτια-καταφύγια που μοιάζουν με υπόγειες επαύλεις κοστίζει ακόμα και εκατομμύρια δολάρια  

H Νέα Ζηλανδία είναι κορυφαίος προορισμός για τους προνομιούχους της Σίλικον Βάλεϊ αφού εδώ και καιρό επενδύουν εκεί, και φτιάχνουν τα δικά τους «κρησφύγετα». Αλλά και η ζήτηση για σπίτια-στρατόπεδα, έχει ανέβει κατακόρυφα. Ο Robert Vicino, ιδρυτής του ομίλου Vivos που κατασκευάζει και λειτουργεί υπόγεια καταφύγια με σκοπό να αντεπεξέρχονται σε μια σειρά φυσικών καταστροφών, λέει ότι η εταιρεία του έχει αυξήσει τις πωλήσεις της κατά πολύ μετά το ξέσπασμα του ιού. Η πρόσβαση σε αυτά τα σπίτια-καταφύγια που μοιάζουν με υπόγειες επαύλεις, κοστίζει ακόμα και εκατομμύρια δολάρια.


Διαβάστε επίσης:
Forest City: Η νέα Βαβυλώνα
Φόβοι για την εξάπλωση του ιού μέσω των lockdown πάρτι που διοργανώνονται σε όλο τον κόσμο
 «Έως 3 ημέρες ζει ο κορονοϊός στις επιφάνειες»
εμφάνιση σχολίων