0
1
σχόλια
265
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ
Ούτε χαρτιά, ούτε μακαρόνια. Οι ατάραχοι Ολλανδοί ανησύχησαν μόνο όταν έκλεισαν τα coffee shops
 
ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
18 Μαρτίου 2020
Κι ενώ σε άλλες χώρες σχηματίζονται ουρές για μακαρόνια, αντισηπτικά και χαρτιά υγείας, στην Ολλανδία, τα πράγματα διαφέρουν. Τα coffee shops, κυρίως του Άμστερνταμ και της Χάγης, γέμισαν την Κυριακή με κόσμο που ήθελε να προμηθευτεί κάνναβη, έπειτα από την ανακοίνωση της κυβέρνησης πως κλείνουν, μαζί με διάφορους  χώρους εργασίας, σχολεία, μπαρ και εστιατόρια. «Δεν θα μπορούμε πια να αγοράσουμε χόρτο ίσως για τους επόμενους δύο μήνες. Άρα δεν θα είναι κι άσχημα να έχουμε λίγο στο σπίτι», αναφέρει ένας πελάτης σε ρεπορτάζ του France 24.
 

Τα ρεπορτάζ αναφέρουν πως την ώρα που η είδηση ανακοινώθηκε στην τηλεόραση, τα μαγαζιά γέμιζαν ήδη με ουρές  

Για να προλάβουν να εξυπηρετηθούν οι πελάτες, τα μαγαζιά χώρισαν τις ουρές σε όσους πληρώνουν με μετρητά και όσους πληρώνουν με κάρτα. Οι ποικιλίες πολλές και διάφορες, με εξωτικές ονομασίες όπως Doctor, Bubble  και Purple Haze. Τα ρεπορτάζ αναφέρουν πως την ώρα που η είδηση ανακοινώθηκε στην τηλεόραση, τα μαγαζιά γέμιζαν ήδη με ουρές, παρά το γεγονός ότι ο υπουργός Υγείας Bruno Bruins έκανε «επείγουσα έκκληση» προς τους Ολλανδούς κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, λέγοντας: «Μην συσσωρεύετε απόθεμα, δεν είναι απαραίτητο».
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BEST FRIENDS AMSTERDAM (@bestfriendsamsterdam) on


Η κάνναβη είναι τεχνικά παράνομη στις Κάτω Χώρες, αλλά το 1976 αποποινικοποιήθηκε η κατοχή των σχεδόν 5 γραμμαρίων (0.18 ουγκιές), σύμφωνα με την πολιτική της «ανεκτικότητας». Η καλλιέργεια και η χονδρική πώληση παραμένουν απαγορευμένες.


Διαβάστε επίσης:
Eκατ. δολάρια από φόρους κάνναβης σε άστεγους και σχολεία
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: 9 άρθρα για την Κάνναβη
Covid-19: Οδηγός αντί-στρες
εμφάνιση σχολίων