0
4
σχόλια
188
λέξεις
210
Το μικρό φυτώριο των Εξαρχείων που κάνει τα σπίτια καταπράσινα
 
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
19 Φεβρουαρίου 2020
Αν πατήσει κανείς στο Instagram τη λέξη Houseplants, βρίσκει πάνω από 2.9 εκατομ. δημοσιεύσεις. Κι αυτό διότι τα φυτά εσωτερικού χώρου, είναι ο πιο εύκολος τρόπος να έρθουμε σε επαφή με τη φύση, να αναβαθμίσουμε το ζωτικό μας χώρο και να ηρεμήσουμε με τις καταπραϋντικές ιδιότητες του πρασίνου, χωρίς να χρειαστεί να πάρουμε τα βουνά. Που βρίσκουμε όμως τα κατάλληλα φυτά για το δικό μας σπίτι;

Το κατάστημα των Εξαρχείων που λέγεται Κοπριά, μέσα σε ελάχιστα τετραγωνικά κρύβει μέσα του μια ολόκληρη ζούγκλα. Φτέρες και φίκοι, κάκτοι όλων των ειδών, μονστέρες, αλοκάσιες, κισσοί, μέχρι coconut trees, μας περιμένουν μέσα σε κασπώ διαφόρων σχεδίων και από διαφορετικά υλικά.

Παράλληλα βρίσκουμε διάφορα πολύχρωμα λουλούδια όλα φρέσκα και κοτσονάτα –τα μπουκέτα που φτιάχνουν εδώ δεν έχουν καμιά σχέση με όλα τα κοινοτόπα project– ενώ οι εξειδικευμένοι άνθρωποι είναι εδώ για να λύσουν όλες μας τις απορίες, προκειμένου να περιποιηθούμε σωστά τα νέα μας φυτά. Όπως φωνάζει και το hashtag της Κοπριάς: «Green makes sense»