0
5
σχόλια
470
λέξεις
210

Το οικονομικότερο κινέζικο της πόλης είναι μια σταλίτσα και βρίσκεται στα Εξάρχεια

ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ | ΦΩΤΟ: DOC TV CC3
24 Μαρτίου 2015
Πατήστε στις φωτό για να τις δείτε σε μεγάλη διάσταση


Το MicrouLee είναι το οικονομικότερο take-away κινέζικο της πόλης. Άνοιξε πριν λίγο καιρό στα Εξάρχεια και ταΐζει όσους αγαπούν το κινέζικο φαγητό ή εκείνους που ήθελαν να δοκιμάσουν αλλά οι υψηλές τιμές της Αθήνας τούς απέτρεπαν. Μιλήσαμε με τον Βασίλη Καλαμάκη που το τρέχει, μαζί με τη θαυμάσια ομάδα του.

Πώς προέκυψε η ιδέα του MicrouLee: Η ιδέα προέκυψε από το Soho του Λονδίνου, όπου βρίσκεται και η Chinatown. Ένα εστιατόριο απ' όλα είχε ξεχωριστό self-service τμήμα με έτοιμο φαγητό. Όταν έκανα την ανάλογη μελέτη και κοστολόγηση και είδα πως τα νούμερα «βγαίνουν», το τόλμησα.

Το MicrouLee το τρέχουν 5 άνθρωποι. Είστε φίλοι; Ποια ήταν η ασχολία σας προτού το ανοίξετε; Είμαστε δύο ομάδες φίλων θα έλεγα. Ο Λευτέρης, ο υπεύθυνος κουζίνας κι εγώ, συναντήσαμε την υπόλοιπη ομάδα παιδιών. Φίλοι γίναμε μέσα από τη δουλειά, στην ουσία. Ο ένας βοηθάει και συμπληρώνει τον άλλον. Οι ρυθμοί είναι τέτοιοι που δεν θα τα καταφέρναμε χωρίς να είμαστε ενωμένοι. Εκτός από τα παιδιά (Λευτέρης, Αρίστος, Αρσίν, Δημήτρης, Θοδωρής) που η μαγειρική είναι η δουλειά τους, είμαι ο μόνος που δεν έχει σχέση με τη μαγειρική. Έχω την ευθύνη του επιχειρείν, στην ουσία.

Είναι αλήθεια ότι είστε το πιο φτηνό κινέζικο εστιατόριο στην Ελλάδα; Απλά δείτε τον τιμοκατάλογό μας και κρίνετε μόνοι σας. Το αρωματικό ρύζι με κοτόπουλο κάνει 2 ευρώ ενώ τα noodles με μοσχάρι 3,90 ευρώ. Τα Wonton κοστίζουν λιγότερο από 3 ευρώ, το ίδιο και τα παραδοσιακά κινέζικα ψωμάκια με γέμιση κιμά. Στον κατάλογο δεν υπάρχει πιάτο που να κοστίζει πάνω από 4 ευρώ.


Ποιο είναι το πιο δημοφιλές σας πιάτο; Το δημοφιλέστερο πιάτο μας είναι μακράν τα noodles με κοτόπουλο. Όσες μερίδες δίνουμε στο κοτόπουλο δίνουμε σε όλα τα άλλα είδη μαζί.

Ποιο είναι το πιο γκουρμέ πιάτο σας; Το πιο γκουρμέ πιάτο μας είναι το Special Wok του μήνα. Κάθε μήνα έχουμε ένα ξεχωριστό πιάτο που έχει ιδιαίτερη και διαφορετική ετοιμασία από τα υπόλοιπα πιάτα. Έχει μεγαλύτερο κόστος παραγωγής και μαγειρεύεται σε ατομικές μερίδες. Τώρα, ας πούμε, έχουμε γαρίδες με γλυκόξινη σάλτσα, ανανά και λαχανικά, συνοδευόμενο από ρύζι ατμού Jasmine.

Γιατί το κινέζικο είναι τόσο ακριβό στην Ελλάδα τελικά; Πιστεύω ότι είναι θέμα διαχείρισης αλλά και φιλοσοφίας. Κάπου στη μέση βρίσκεται η αλήθεια. Το MicrouLee είναι στημένο με τη φιλοσοφία του χαμηλού κόστους λειτουργίας, διαχείρισης, αλλά και χαμηλού ποσοστού κέρδους. Προτιμάμε να κερδίζουμε λίγα και να εξυπηρετούμε μεγάλο αριθμό πελατών. Έρχεται κόσμος στο μαγαζί που δεν έχει δοκιμάσει ποτέ κινέζικο φαγητό. Χαίρομαι, γιατί αυτό δείχνει πως το υψηλό κόστος τούς απέτρεπε από το να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό, αλλά το επιχειρούν με εμάς.

Τι μουσική ακούτε όταν δουλεύετε; Pop, rock, reggae.

Έχετε πάει ποτέ στην Ασία; Πολύ σύντομα θα γίνει και αυτό!

Υπάρχουν βλέψεις να μεγαλώσει το MicrouLee; Δεδομένου της θερμής ανταπόκρισης του κόσμου, υπάρχουν σχέδια και βλέψεις να μεγαλώσει.


Info: MicrouLee, Στουρνάρη 14, Εξάρχεια, τηλ. 210.3800.672.

εμφάνιση σχολίων