1
1
σχόλια
453
λέξεις
210
 Της Ελένης Μπορμπόλου
 
DOCTV.GR
24 Ιουνίου 2022
Από την Ανάβυσσο και το Σούνιο μέχρι το Πόρτο Ράφτη και τη Βουλιαγμένη, οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε πολύ καλά την ακτογραμμή της Αττικής, η οποία είναι γεμάτη με μικρές και μεγάλες παραλίες-στολίδια.

Ακόμα και οι πιο απομονωμένες παραλίες της Αττικής είναι ήδη γεμάτες με κόσμο, καθώς ο φετινός Μάιος είναι από τους πιο ζεστούς των τελευταίων ετών.

Αυτός είναι και ο λόγος που αξίζει κανείς να εξερευνήσει και τις υπόλοιπες επιλογές σε πλαζ, οι οποίες μπορεί να μην ανήκουν στο νομό Αττικής, εντοπίζονται εντούτοις πλησίον της πρωτεύουσας.

Μια από αυτές είναι φυσικά εκείνη της Μυλοκοπής, που αν και απέχει περίπου 1,5 ώρα με το αυτοκίνητο από το κέντρο της Αθήνας μας θυμίζει πολύ εξωτικό νησί.

Που είναι, Πώς θα πάτε, Τι πρέπει να προσέξετε.  Η παραλία της Μυλοκοπής βρέχεται από τον Κορινθιακό Κόλπο και υπάγεται στο δήμο Λουτρακίου -από το οποίο απέχει μόλις 20 λεπτά με το αυτοκίνητο. Από το κέντρο της Αθήνας η απόσταση είναι κάτι λιγότερο από 100 χιλιόμετρα.

Αν και πρόκειται για μια από τις πιο όμορφες και καθαρές παραλίες κοντά στην Αθήνα, είναι γεγονός πως παραμένει σχετικά άσημη ακόμα και σήμερα.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο δρόμος που χρειάζεται να διασχίσει κανείς προκειμένου να την προσεγγίσει είναι αρκετά δύσβατος, ιδίως εάν το όχημά σας είναι μικρό και χαμηλό.

Έτσι, οι επιλογές σας είναι δύο: Μπορείτε είτε να φτάσετε στη Μυλοκοπή με τη βοήθεια τετρακίνητου οχήματος, είτε να αφήσετε το αυτοκίνητό σας στο δάσος.

Για να την επισκεφθείτε θα πρέπει να πάτε προς Λουτράκι, συνεχίζοντας προς Περαχώρα. Στη διασταύρωση που θα συναντήσετε, στρίψτε αριστερά (προς Ηραίο και λίμνη Βουλιαγμένης). Μόλις βρείτε μια διασταύρωση, περίπου 2 χιλιόμετρα πριν τη λίμνη, στρίβετε δεξιά (προς Σκαλωσιά) και συνεχίζετε για ακόμα 6 χιλιόμετρα. Τότε, θα βρείτε στα αριστερά σας έναν χωματόδρομο, που χάνεται στο δάσος. Από εκεί μπορείτε να συνεχίσετε με τα πόδια, ή το αυτοκίνητο -εάν διαθέτετε 4x4.

Γιατί αξίζει να πάτε στην παραλία Μυλοκοπή. Η παραλία της Μυλοκοπής είναι ουσιαστικά διπλή, καθώς τα βράχια τη χωρίζουν σε δύο τμήματα, τη Μικρή και τη Μεγάλη Μυλοκοπή. Και οι δύο είναι ήσυχες, ανοργάνωτες, ενώ αμφότερες συνδυάζουν με μοναδικό τρόπο βουνό, θάλασσα και πράσινο.

Η πρώτη είναι ένας μικρός κολπίσκος, που προστατεύει τον επισκέπτη από τα μελτέμια και είναι στρωμένος με χρυσή αμμουδιά, ενώ τα πεύκα προσφέρουν άφθονη φυσική σκιά. Η δεύτερη, είναι καλυμμένη με ψιλό χαλίκι και σχιστόπλακες, που φτάνουν μέχρι το βυθό, ο οποίος διαθέτει υπέροχη διαμόρφωση και συνίσταται για ψάρεμα με καλάμι ή ψαροντούφεκο αλλά και για εξερεύνηση του βυθού με μάσκα.
 Via ieidiseis

Διαβάστε επίσης:
​12 μικρά ελληνικά νησιά
Οι Λειψοί και οι 10 top εναλλακτικοί προορισμοί του κόσμου
Το ακατοίκητο νησί κοντά στην Αθήνα με τις 3 παραλίες
εμφάνιση σχολίων