0
1
σχόλια
218
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Τις πρακτικές των ημερών σχολιάζει και καλεί ΕΛ. ΑΣ, Κυβέρνηση και Δικαιοσύνη να πράξουν τα νόμιμα
 
DOCTV.GR
21 Νοεμβρίου 2019
Οι πρακτικές των ημερών «παραβιάζουν θεμελιώδεις αρχές και κανόνες του Κράτους Δικαίου και υπονομεύουν τον φιλελεύθερο χαρακτήρα της Δημοκρατίας» λέει η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

«Η κατάσταση αυτή εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους, καθώς ωθεί στην εμπέδωση εντός της αστυνομίας της αντίληψης ότι είναι επιτρεπτές συμπεριφορές “ρεβάνς” έναντι οιουδήποτε προσώπου ή ομάδας προσώπων, ή ακόμα και όποιας περιοχής ταυτίζεται στο δημόσιο λόγο με την παραβατικότητα και την ανομία».

«Την πολιτική ευθύνη για όλα αυτά επωμίζεται η Κυβέρνηση, εφόσον μάλιστα δεν διαφαίνεται μέχρι στιγμής να υπάρχει από πλευράς της ετοιμότητα, ούτε καν διακηρυκτική, για μια ουσιαστική διερεύνηση των καταγγελιών. Ευθύνες αναλογούν και στη Δικαιοσύνη και τις λοιπές ελεγκτικές αρχές που έχουν καθήκον, ακόμα και αυτεπαγγέλτως, να ασκήσουν τις αρμοδιότητές τους».

Ο σεβασμός στους θεσμούς και στην κρατική κυριαρχία δεν ενσταλάζεται από την αστυνομική αυθαιρεσία και την τρομοκράτηση, ούτε προσιδιάζει σε μια αστική δημοκρατία η αναφορά από υπουργικά χείλη στο «ξύλο» ως στοιχείο «αναγκαστικότητας της βίας» και καλεί την πολιτική ηγεσία των σωμάτων ασφαλείας και τις αρμόδιες αρχές να πράξουν άμεσα «τα νόμιμα».


Διαβάστε επίσης:
Κοριοί γεωεντοπισμού στα αυτοκίνητα διαδηλωτών και ακτιβιστών
Αστυνομία απειλεί omniatv
Πώς να φυτεύεις μολότοφ σε διαδηλωτές και άλλες ΜΑΤ video-ιστορίες
Μετά τα σινεμά, η ΕΛ.ΑΣ με όπλα εισβάλλει και σε κλαμπ
«Τρομοκράτες» οι διαδηλωτές, «στα μαλακά» οι τράπεζες
εμφάνιση σχολίων