2
1
σχόλια
262
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Τρομο-Νόμος και τάξη
 
DOCTV.GR
18 Νοεμβρίου 2019
Το να φυτεύεις μολότοφ σε τσάντες διαδηλωτών γίνεται επιτέλους επάγγελμα. Μετά το νέο ποινικό κώδικα που προάγει την μολοτοφιά σε τρομοπράξη, η ελληνική αστυνομία μπορεί να φυτεύει μπίρες σε κάθε αναρχικό εξάθλειο.

Το έργο άρχισε να παίζεται. Δύο νεαρά μέλη της Διεθνιστικής Σοσιαλιστικής Οργάνωσης «Ξεκίνημα», η Ειρήνης Ε. και ο Ζήσης Σ. που έφαγαν τόνους ξύλο όπως και πολλοί άλλοι χθες βράδυ στην επιστροφή από την πορεία, κατηγορήθηκαν για σειρά κακουργημάτων - πλημμελημάτων όπως απόπειρα βαριάς σωματικής βλάβης, εμπρησμός, οπλοφορία, κατοχή εκρηκτικών, αντίσταση κατά της αρχής κ.α.
  Εξάρχεια, 17 Νοέμβρη 2019


«Στην πραγματικότητα είναι οι ίδιοι που δέχτηκαν βίαιη επίθεση και υπέστησαν σωματικές βλάβες! Κατά τη διάρκεια της κράτησής τους δεν τους επέτρεψαν να έρθουν σε επαφή με δικηγόρους για πολλές ώρες, ενώ οι κατηγορίες εναντίον τους έγιναν τελικά γνωστές τα ξημερώματα της Δευτέρας 18/11. Η αυθαιρεσία όμως δε σταματάει εδώ. Πριν φτάσουν καν στη ΓΑΔΑ, οι αστυνομικοί τους οδήγησαν σε υπόγειο πάρκινγκ, στο οποίο τους φωτογράφισαν, προκειμένου να είναι σε θέση να τους ''αναγνωρίσουν'' αργότερα οι συνάδελφοί τους, οι οποίοι υποτίθεται ότι είχαν δεχτεί επίθεση!» λέει η ανακοίνωση του «Ξ».

Οι αλληλέγγυοι που βρέθηκαν στο προαύλιο της Ευελπίδων για να υποστηρίξουν τα μέλη του «Ξ» αλλά και δεκάδες συλληφθέντες της χθεσινής ημέρας δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση από τα ΜΑΤ, την οποία κατέγραψαν κάμερες.

Ευελπίδων, 18 Νοεμβρίου 2019


Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την ημέρα του Πολυτεχνείου έλεγε: «Τιμούμε τους αγώνες για Δημοκρατία με περισσότερη και καλύτερη Δημοκρατία. Με ανάπτυξη για όλους, ασφάλεια για όλους!»  Δημοκρατία σημαίνει ανάπτυξη και μια Οργουελική μπότα αστυνομικού στο πρόσωπο του διαδηλωτή.
 Κι ένας οδηγός how-to, δώρο:
εμφάνιση σχολίων