0
1
σχόλια
290
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Οι απειλές εναντίον του omniatv, είναι απειλές εναντίον όλων των ανεξάρτητων μέσων ενημέρωσης
 
DOCTV.GR
19 Νοεμβρίου 2019
Στα ελληνικά ΜΜΕ ο κανόνας είναι ότι ο δημοσιογράφος συνεργάζεται με την αστυνομία, είτε αυτό γίνεται για να βγει το αστυνομικό δελτίο είτε για την κάλυψη μιας διαδήλωσης κατά την οποία οι ρεπόρτερ τη βγάζουν ακόμα και προστατευμένοι πίσω από τα τείχη της αστυνομίας. Το omniatv έχει δεχθεί κι άλλες προειδοποιήσεις από την ΕΛ.ΑΣ. Ούτε τα μέσα, ούτε άλλοι φορείς ασχολούνται… Η ανακοίνωση του omniatv:

Την Κυριακή 17/11/2019, καθώς η Άννα Νίνη –συντάκτρια του omniatv– βγήκε από το σπίτι της τρια άτομα της ασφάλειας ζήτησαν να κάνουν έλεγχο στα στοιχεία και την τσάντα της.
 

«Όμνια ε; Σας ξέρουμε έναν έναν μουνόσκυλα, προσέξτε τι θα τραβήξετε»  

Μέσα στην τσάντα της δε βρήκαν κάτι άλλο πέρα από μια φωτογραφική μηχανή. Όταν έδωσε την ταυτότητά της και τη δημοσιογραφική κάρτα του Μέσου, ρωτήθηκε «πού πάει» και εξήγησε ότι είναι δημοσιογράφος και πηγαίνει να τραβήξει πλάνα για το omniatv. Τότε ένας από αυτούς της είπε επί λέξει: «Όμνια ε; Σας ξέρουμε έναν έναν μουνόσκυλα, προσέξτε τι θα τραβήξετε».

Δεν είναι η πρώτη φορά που η αστυνομία επιχειρεί να εκφοβίσει άτομα που δραστηριοποιούνται στο omniatv. Έχουν υπάρξει κυνηγητά και απειλές κατά την διάρκεια βιντεοσκοπήσεων, φωνές ΜΑΤ όταν περνούν κάτω από το στούντιό μας, δικαστήρια με στημένα κατηγορητήρια σε βάρος μας κ.α.

Είμαστε βέβαιες/οι ότι αυτό δε θα συνέβαινε σε περίπτωση που με τα ρεπορτάζ μας συμμετείχαμε στο κλίμα αγαστής συνεργασίας μεταξύ αστυνομίας και ΜΜΕ που επικρατεί στην Ελλάδα.

Αντ’ αυτού επιλέγουμε, με όσες δυνάμεις έχουμε, να βρισκόμαστε στους δρόμους, στα δικαστήρια, στις εκδηλώσεις, δίπλα σε κάθε άνθρωπο που καταπιέζεται ή αγωνίζεται.

Αφού λοιπόν οι κύριοι αυτοί «μας ξέρουν έναν-έναν», θα έπρεπε να γνωρίζουν πως όποιο εμπόδιο στήθηκε σε βάρος μας, προσπεράστηκε και μας έδωσε περισσότερες δυνάμεις.

18/11/2019
Τα «μουνόσκυλα» του omniatv 

εμφάνιση σχολίων