0
2
σχόλια
237
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ
Η φωτογραφία του νέου Παλαιστίνιου που πολεμά με μια σφεντόνα και μια σημαία έκανε τον γύρο του κόσμου. Ισραηλινοί στρατιώτες τον τραυμάτισαν με αληθινά πυρά
 
ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
8 Νοεμβρίου 2018
Η φωτογραφία του νέου που πολεμά με μια σφεντόνα και μια σημαία έκανε τον γύρο του κόσμου. Αλλά ούτε η δημοσιότητα από υπό τον τίτλο «η φωτό της χρονιάς», ούτε η είδηση ότι τα ισραηλινά πυρά τραυμάτισαν τελικά τον Παλαιστίνιο, φαίνεται ότι μπορούν να ανακόψουν την Ισραηλινή επέλαση με την υποστήριξη του Τραμπ.

Η φωτογραφία του νεαρού παλαιστίνιου ακτιβιστή Aed Abu Amro που θυμίζει το έργο του Ευγένιου Ντελακρουά «Η Ελευθερία οδηγεί το Λαό» έγινε viral ως παγκόσμιο σύμβολο της παλαιστινιακής αντίστασης. Η λήψη ανήκει στον Mustafa Hassona, φωτορεπόρτερ του Anadolu Agency, και πάρθηκε κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην οποία οι Παλαιστίνιοι ζητούσαν την άρση του αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας. Στην φωτογραφία ο Aed Abu Amro απαθανατίζεται με μια παλαιστινιακή σημαία στο ένα χέρι και μια σφεντόνα στο άλλο.


Ισραηλινοί στρατιώτες τραυμάτισαν στο πόδι με αληθινά πυρά τον 22χρονο Παλαιστίνιο. Σύμφωνα με το Anadolu Agency, ο Aed Abu Amro συμμετείχε σε διαδήλωση στη Γάζα και τραυματίστηκε από ισραηλινά πυρά.

Οι Παλαιστίνιοι διαδηλώνουν από τις 30 Μαρτίου 2018, απαιτώντας την άρση του αποκλεισμού. Από την αρχή των διαδηλώσεων ως σήμερα, 230 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους στις διαδηλώσεις ενώ πάνω από 23.000 έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με το Red Crescent Society.


Διαβάστε επίσης:
Το σύμβολο της Παλαιστίνης
Η Ιβάνκα-πλανητάρχης
Το Fb δεν θέλει να διαβάζουμε νέα από την Παλαιστίνη 
Αχέντ, ο κίνδυνος του Ισραήλ
εμφάνιση σχολίων