0
2
σχόλια
238
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Το Cosmogirl, η Eurovision και οι νεκροί της «ανύπαρκτης« Παλαιστίνης
 
H ΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ | ΜΕΛΙΤΑ ΚΑΡΑΛΗ
15 Μαΐου 2018
Η Ιβάνκα Τραμπ κάποτε θα μπορούσε να γίνει έως και εξώφυλλο στο Cosmopolitan, το πολύ. Σήμερα εστάλει από τον πλανητάρχη ως αντιπρόσωπος για τα εγκαίνια της νέας αμερικανικής μπουτίκ – πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ.

Δεκάδες Παλαιστίνιοι διαδηλωτές νεκροί, συν ένας 14χρονος είναι το αποτέλεσμα καθώς ο Ισραηλινός στρατός πυροβόλησε τους διαδηλωτές με αληθινές σφαίρες και χωρίς δεύτερη σκέψη.

Ο Νετανιάχου χθες το πρωί χόρεψε μπροστά στις κάμερες τιμώντας την Ισραηλινή φιναλίστ του διαγωνισμού της Eurovision 2018 (που μόλις κέρδισε φρόντισε να δηλώσει ότι ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί το 2019 στην Ιερουσαλήμ και όχι στο Τελ-Αβίβ!). Οι Ισραηλινοί φρένιασαν στους δρόμους από χαρά για την «αποθεωτική νίκη» στον διαγωνισμό τραγουδιού.


Ο Τραμπ –ο προέδρος των ΗΠΑ που κάποτε έχτισε την φήμη του παγκοσμίως μ΄ένα τηλεπαιχνίδι– ανακοίνωσε σήμερα ότι το «event» των εγκαινίων της νέας Αμερικανικής πρεσβείας θα καλυφθεί από το αγαπημένο του Fox, ένα τηλεοπτικό κανάλι που στερείται οποιουδήποτε ειδησεογραφικού κύρους. Δεν έκανε καμιά αναφορά στους νεκρούς και πρόσθεσε «Είναι μια μεγάλη μέρα για το Ισραήλ».

Πριν από λίγα χρόνια αυτό το σενάριο θα μπορούσε να αποτελεί σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Αν και ούτε ο Όργουελ θα μπορούσε να συλλάβει ένα τόσο φτηνό σενάριο όπου η φρίκη του πολέμου παράγεται από ανερμάτιστους ηλίθιους, και μηχανές σκουπιδοπολιτισμού που τροφοδοτούνται απευθείας από τα τηλεκοντρόλ μας.

Ο μεγάλος αδελφός είμαστε τελικά εμείς.


Διαβάστε επίσης: 
Το σύμβολο της Παλαιστίνης
Το Fb δεν θέλει να διαβάζουμε νέα από την Παλαιστίνη
Αχέντ, ο κίνδυνος του Ισραήλ
 
εμφάνιση σχολίων