0
1
σχόλια
295
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Ένας Παλαιστίνιος έφηβος έγινε το σύμβολο του αραβικού κόσμου κατά του Τραμπ
 
PRESS
12 Δεκεμβρίου 2017
Ένας Παλαιστίνιος έφηβος. Έγινε χωρίς να το θέλει σύμβολο των διαδηλώσεων του αραβικού κόσμου κατά της απόφασης του Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. Ο 16χρονος Fawzi al-Juneidi, συνελήφθη κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στην Δυτική Όχθη. Η φωτογραφία του όπου εμφανίζεται με τα μάτια και τα χέρια δεμένα από πάνοπλους στρατιώτες κάνει το γύρο του κόσμου. Ο θείος του αγοριού υποστήριξε ότι το αγόρι δεν συμμετείχε στις διαδηλώσεις αλλά είχε βγει προκειμένου να αγοράσει τρόφιμα για την επταμελή οικογένειά του την οποία και συντηρεί ενώ πρόσφατα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει και το σχολείο πρoκειμένου να εργασθεί. Καταγγέλλει επίσης τους Ισραηλινούς για ξυλοδαρμό, και καλεί τις παλαιστινιακές αρχές και τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων για παρέμβαση και άμεση απλεύθέρωση.
 
Εντωμεταξύ σήμερα στις Βρυξέλλες...: «Οι περισσότερες χώρες της Ε.Ε. ν' αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ» δήλωσε σήμερα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου που συναντάται με τους υπουργούς Εξωτερικών της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Euronews, η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι υπενθύμισε τη σταθερή θέση της ΕΕ για το Μεσανατολικό: «Είμαστε πεπεισμένοι ότι η μόνη ρεαλιστική λύση βασίζεται στη δημιουργία δύο κρατών, του Ισραήλ και της Παλαιστίνης, με την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα των δύο κρατών βάσει των συνόρων του 1967. Eίναι προς το συμφέρον του Ισραήλ να βρεθεί μια βιώσιμη λύση σε αυτή τη σύγκρουση, που διαρκεί δεκαετίες».

Η Ουγγαρία μπλόκαρε μια κοινή απόφαση των 28 χωρών μελών η οποία καταδίκαζε την κίνηση της Ουάσινγκτον να μεταφέρει την πρεσβέια της στο Ισραήλ, στην Ιερουσαλήμ.

«Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ θα δυσκολευθούν να κρύψουν τις βαθιές διαφωνίες στο πλαίσιο της Ένωσης, όπου κάποιες χώρες, όπως η Ουγγαρία, η Λιθουανία και η Ελλάδα επιθυμούν να εξομαλυνθούν οι δύσκολες σχέσεις του μπλοκ με το Ισραήλ» αναφέρει το Euronews.

εμφάνιση σχολίων