0
1
σχόλια
189
λέξεις
ΖΗΝ

Δυο φίλοι μετατρέπουν το φορτηγάκι τους σε φορητό πλυντήριο για να πλένουν οι άστεγοι τα ρούχα τους

ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
12 Νοεμβρίου 2014
Δύο δαιμόνιοι εικοσάχρονοι παρατήρησαν ότι σε θέματα υγιεινής δεν υπήρχαν και πολλοί τρόποι για να βοηθηθούν οι άνθρωποι που δεν έχουν σπίτι. Έτσι βρήκαν μια λύση: εξόπλισαν ένα φορτηγάκι με δύο πλυντήρια και μια γεννήτρια, για να δώσουν την ευκαιρία σε όσους ζουν στο δρόμο να καθαρίσουν τα ρούχα τους.

Οι δημιουργοί του Orange Sky Laundry Project, Lucas Patchett και Nickolas Marchesi, ξεκίνησαν με ένα παλιό βαν και μια γεννήτρια. Με τη βοήθεια των δωρεών, κατάφεραν να εξασφαλίσουν δύο πλυντήρια και στεγνωτήρια, κι έτσι μπορούν να πλένουν 20 κιλά ρούχων την ώρα. Αυτό σημαίνει μπουγάδα για περίπου δέκα ανθρώπους. Το έργο τους ξεκίνησε δοκιμαστικά τον Ιούλιο και λειτουργεί 5 μέρες της εβδομάδα στην Αυστραλία. «Είναι ένα προνόμιο που πολλοί από εμάς θεωρούμε δεδομένο», λένε οι ίδιοι. «Πολλοί άνθρωποι που ζουν στους δρόμους έπλυναν τα ρούχα και τις κουβέρτες τους για πρώτη φορά».

Στην Ελλάδα μπορούμε να βοηθήσουμε, προσφέροντας ότι μπορούμε στο Σπίτι του Άλλου Ανθρώπου ή τα Λουτρά των αστέγων της Αθήνας

Διαβάστε εδώ:
ΚΑΛΑ ΝΕΑ: Ο 'Αλλος 'Ανθρωπος έχει σπίτι  
Λουτρά των αστέγων της Αθήνας 


εμφάνιση σχολίων