0
1
σχόλια
272
λέξεις
ΖΗΝ

Νερό, ντους, πλυμένα ρούχα. Τα αυτονόητα...

ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
20 Νοεμβρίου 2013
Τα μέτρα του κράτους απέναντι στους άστεγους παραμένουν ελλιπή. Τα εκατοντάδες κλειστά σπίτια σε αντιπαραβολή με τους ανθρώπους που ακόμα ζουν στο δρόμο το υπογραμμίζουν. Όπως και η έλλειψη πόσιμου νερού. Αν είσαι ένας από τους χιλιάδες άστεγους στην Αθήνα, το να κάνεις μπάνιο ή να πλύνεις τα ρούχα σου μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Ούτε καν ο ακριβής αριθμός τους δεν είναι γνωστός, αφού η τελευταία καταγραφή του άστεγου πληθυσμού έγινε πριν από τέσσερα χρόνια -μπορείτε να δείτε το σχετικό ρεπορτάζ εδώ.

Σήμερα, χάρη και πάλι στην πρωτοβουλία ΜΚΟ και εθελοντών, λειτουργούν λουτρά για τους συνανθρώπους μας που έμειναν στο δρόμο και πολλοί από αυτούς έχουν να δουν τρεχούμενο νερό ακόμα και έξι μήνες. Οι εγκαταστάσεις της κοινωνικής εθελοντικής κίνησης ιδιωτικής πρωτοβουλίας Καταφύγιο δίνουν την ευκαιρία σε άστεγους και άπορους να κάνουν μπάνιο και να πλύνουν τα ρούχα τους.

Στο Καταφύγιο, κάθε Τρίτη και Πέμπτη κάνουν μπάνιο περίπου 60 άτομα και μπαίνουν 20 πλυντήρια. Ύστερα σερβίρεται καφές και φαγητό. Σε όλα αυτά βοηθούν άνθρωποι που δουλεύουν εκεί εθελοντικά. Η προσπάθεια υποστηρίζεται από μια ιεραποστολή της Ελληνικής Ιεραποστολικής Ένωσης, της Ευαγγελικής Εκκλησίας, η οποίας πληρώνει το ενοίκιο και τα λειτουργικά εξοδα. Τα υπόλοιπα τα βάζει το Καταφύγιο, ενώ μαζεύονται και ρούχα από όλα τα νοσοκομεία. Επίσης, αυτήν την περίοδο, γίνονται προσπάθειες να λειτουργήσει ο χώρος και σαν ιατρείο, όμως υπάρχει πρόβλημα με τον ιατρικό σύλλογο -παρόλο που υπάρχουν εθελοντές ιατροί να το επανδρώσουν, το κτίριο θεωρείται θρησκευτικό σωματείο, επειδή ανήκει στην ιεραποστολή.

Μπορούμε να βοηθήσουμε όλοι. Το Καταφύγιο χρειάζεται:
-Εθελοντές για σερβίρισμα και άλλες εργασίες
-Τρόφιμα και φρούτα
-Γαλακτοκομικά
-Σετ ξενοδοχείων (οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα, χτένα, μπατονέτες, σαπούνι)
-Κουρέα (άντρα)


Info: Καταφύγιο, Ευριπίδου 14, τηλ. επικοινωνίας: 6977.20.23.98

 
εμφάνιση σχολίων