0
1
σχόλια
189
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ

Η δήμαρχος της Βαρκελώνης καλεί τις τράπεζες να διαθέσουν τα άδεια σπίτια για την ανακούφιση της στεγαστικής κρίσης

ΑΝΝΑ ΣΑΛΒΑΝΟΥ
12 Σεπτεμβρίου 2015
Την επιβολή προστίμων ύψους 60.000 ευρώ σε τρεις ισπανικές τράπεζες που εδώ και δύο χρόνια έχουν στην κατοχή τους περισσότερα από 12 άδεια κατασχεμένα σπίτια αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο της Βαρκελώνης.

Η Άντα Κολάου, γνωστή για τη δράση της ως ακτιβίστρια κατά της φτώχειας και των εξώσεων, στρέφει τα βέλη της στις τράπεζες BBVA, Banco Sabadell και Sareb, οι οποίες αντί να προσφέρουν τα σπίτια στο δήμο, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για την ανακούφιση της στεγαστικής κρίσης, τα κρατά άδεια και αχρησιμοποίητα.

Μάλιστα δήλωσε ότι αν οι τράπεζες δεν λύσουν το πρόβλημα μέσα σε ένα μήνα, θα επιβληθεί κι άλλο πρόστιμο, 10.000 ευρώ, ενώ μια ακόμη καθυστέρηση δυο μηνών θα αυξήσει το πρόστιμο στα 15.000 ευρώ.

Παράλληλα το δημοτικό συμβούλιο της Βαρκελώνης ξεκινά έρευνα για ακόμη 62 κατοικίες που ανήκουν σε άλλες τράπεζες. Το 2014 υπολογίζεται ότι περίπου 95 οικογένειες ωθούνταν καθημερινά σε έξωση, καθώς αδυνατούσαν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς τις τράπεζες. Την ίδια χρονιά τα ποσοστά εξώσεων αυξήθηκαν κατά 10% σε σχέση με το 2013.


Διαβάστε επίσης: Η δήμαρχος μείωσε το μισθό της
 
εμφάνιση σχολίων