0
1
σχόλια
245
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ

Βαρκελώνη. Η «δήμαρχος των κινημάτων» δεν βρήκε αρκετή τη μείωση του μισθού της. Θα προσφέρει το ήμισυ σε κοινωνικά προγράμματα

ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
18 Ιουλίου 2015
Η νέα δήμαρχος της Βαρκελώνης, Άντα Κολάου, διακρίθηκε από τα κινήματα των πολιτών και προς έκπληξη όλης της Ευρώπης σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση των πρόσφατων δημοτικών εκλογών.

Τα κινήματα των πολιτών που ξεπήδησαν από τις πλατείες του 2011 όπως και η ίδια η Κολάου έδωσαν, στην κυριολεξία, μάχες σώμα με σώμα, ώστε να αντισταθούν στις μαζικές εξώσεις πολιτών από τις τράπεζες.

Μια από τις πρώτες αλλαγές που ανακοίνωσε η νέα δήμαρχος της Βαρκελώνης ήταν η περικοπή του μισθού δημάρχου. Όπως επίσης: δωρεάν μετακίνηση στα μέσα μεταφοράς για όσους είναι κάτω των 16 ετών, μετατροπή των άδειων σπιτιών σε κοινωνικές κατοικίες, μείωση της τιμής του νερού, του ηλεκτρικού και του φυσικού αερίου.

Η δήμαρχος πριν λίγες μέρες ανακοίνωσε την μείωση του μισθού της. Στο 27% έπεσε ο μισθός της δηλαδή στα 80,115 ευρώ το χρόνο ή για την ακρίβεια τόσο της επέτρεψαν οι «θεσμοί» και τα γραφειοκρατικά, αλλά η ίδια ήθελε να ρίξει τον μισθό της στις 43,000 ευρώ ετησίως, οπότε ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει τη διαφορά σε κοινωφελή εγχειρήματα της πόλης, τα οποία δεν έχει ανακοινώσει ακόμα.

Να σημειωθεί ότι προηγούμενος δήμαρχος Xavier Trias λάμβανε 109,000 ευρώ ετησίως και ήταν ο πιο ακριβοπληρωμένος δήμαρχος στην ιστορία της του αξιώματος. Η νέα δήμαρχος έχει αρνηθεί μια σειρά από προνόμια όπως τον σοφέρ του δημάρχου. Οι συμπολίτες της την συναντούν τα πρωινά στο μετρό.


Διαβάστε επίσης: Νίκη των κινημάτων πολιτών στην Ισπανία
 
εμφάνιση σχολίων