0
1
σχόλια
237
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Από τη μια εξαναγκάζουν τους γιατρούς σε υπέρβαση εφημέρευσης και από την άλλη τους κάνουν περικοπή στην αποζημίωση και μάλιστα μεταχρονολογημένα
 
DOCTV.GR | UNSPLASH
28 Μαΐου 2024
Λιγότερα χρήματα από εφημερίες που έχουν ήδη κάνει, θα δούνε στους λογαριασμούς τους οι γιατροί των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου. Όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ), περικόπτεται το κονδύλι με το οποίο πρόκειται να αποπληρωθούν οι εφημερίες των γιατρών (για τον μήνα Δεκέμβριο του 2023).

Πρόκειται και για τους γιατρούς που εφημερεύουν και εργάζονται στα νησιά, τα οποία σήμερα είναι υπο-στελεχωμένα και το ιατρικό προσωπικό είναι υποχρεωμένο να εργάζεται πολύ περισσότερες ώρες από όσες προβλέπονται, κάνοντας ταυτόχρονα και πολλαπλάσιες εφημερίες.

Σχολιάζει η ΟΕΝΓΕ: «Θερμά συγχαρητήρια στη διοίκηση της 2 ης ΥΠΕ (σημειωτέων ότι στη 2 η ΥΠΕ υπάγονται όχι μόνο νοσοκομεία της Αττικής αλλά και τα νοσοκομεία και οι μονάδες υγείας των νησιών του Αιγαίου) που από τη μια εξαναγκάζουν τους γιατρούς σε υπέρβαση εφημέρευσης για να μην διαλυθεί το σύστημα υγείας τελείως, για να μη μένουν ακάλυπτες εφημερίες και από την άλλη περικόπτουν το ποσό της αποζημίωσης των εφημεριών.

Και έπειτα λένε με θράσος ότι δεν εκδηλώνουν ενδιαφέρον οι γιατροί όταν προκηρύσσουν θέσεις. Με τέτοια κίνητρα απορίας άξιον πως δεν βρίσκονται εθελοντές γιατροί, γιατί σε λίγο για εθελοντική εργασία θα μιλάμε».


Ακολουθήστε μας στο Instagram και στο Fb για να βλέπετε τα άρθρα που σας ενδιαφέρουν


Διαβάστε επίσης:
Κρίσιμα αντιπλημμυρικά αφαιρέθηκαν από το Ταμείο Ανάκαμψης
Εκεί που βάζουν stop στο «άναρχο χάος» του τουρισμού
 
εμφάνιση σχολίων