0
1
σχόλια
358
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα και φράγματα από την Κρήτη έως τη Λέσβο, ύψους 300.000.000 ευρώ, μένουν εκτός του Ταμείου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας, σύμφωνα με καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ
 
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΝΝΑ ΧΑΡΙΤΟΥ | UNSPLASH
15 Μαΐου 2024
Μετά τον ιανό και τον Ντάνιελ κι ενώ όλοι οι επιστήμονεςπροειδοποιούν ότι η Μεσόγειος βρίσκεται στο κέντρο της ευρωπαίκής κλιματικής κρίσης η κυβέρνηση αποφασίζει να αφήσει έξω σημαντικά έργα.

«Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για την χώρα μας, επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι για απεντάξεις κρίσιμων έργων από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας», λέει σε ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Υποδομών & Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Χάρης Μαμουλάκης.

«Επίσημα πλέον, άκρως σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα και φράγματα στην Κρήτη, τη Λέσβο, την Κορινθία, την Αμβρακία και το Ωραιόκαστρο, ύψους σχεδόν 300.000.000 ευρώ, μένουν εκτός του Ταμείου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας. Αντίθετα, δεσμεύτηκαν από το Ταμείο 200.000.000 ευρώ, για να αγοράσει εταιρεία Τουρκικών συμφερόντων της χώρας μας, ηλεκτρικά οχήματα από την Γερμανία και την Κίνα! Χωρίς δηλαδή να έρθει ούτε ένα ευρώ στην τοπική οικονομία.

Αυτές είναι οι προτεραιότητες των κυβερνόντων, ακόμα και μετά τις καταστροφές του Ιανού και του Ντάνιελ και παρά το ότι τα προβλήματα της κλιματικής κρίσης, είναι μπροστά μας. Η Κυβέρνηση της ΝΔ αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά επικίνδυνα ανεύθυνη για την χώρα. Θα κληθούν στην Βουλή για να δώσουν εξηγήσεις».

Άλλες κρίσιμες απεντάξεις           

Σημειώνει ότι «από σχετικές αναρτήσεις του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών στο πρόγραμμα Διαύγεια, οι απεντάξεις από το Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας αφορούν:
– Εγγειοβελτιωτικά έργα παραλίμνιων περιοχών Αμβρακίας- Αμφιλοχίας και Βάλτου Α’ Φάση Ν. Αιτωλοακαρνανίας.
– Έργα διευθέτησης ρεμάτων περιοχής Ωραιοκάστρου και κατασκευή απαραίτητων δικτύων ομβρίων.
– Έργο Αντιπλημμυρικής Προστασίας του Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας Αγ. Θεοδώρων (Β’ Φάση).
– Κατασκευή συμπληρωματικών έργων ταμιευτήρα Μπραμιανού, αντιπλημμυρικών έργων Γρα Λυγιάς και φράγματος Μύρτου Π.Ε. Λασιθίου Κρήτης.
– Κατασκευή φράγματος Τσικνιά Ν. Λέσβου, εγκαταστάσεων επεξεργασίας νερού και δικτύων.

Κλείνοντας υπενθυμίζει ότι «τον Οκτώβριο του 2023, οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, Οικονομικών Νίκος Παππάς, Εσωτερικών Γιώτα Πούλου και Υποδομών & Μεταφορών Χάρης Μαμουλάκης, είχαν προειδοποιήσει την κυβέρνηση της ΝΔ για αυτόν τον κίνδυνο, χωρίς όμως να εισακουστούν».


Ακολουθήστε μας στο Instagram και στο Fb για να βλέπετε τα άρθρα που σας ενδιαφέρουν  


Διαβάστε επίσης:
Διεθνής Αμνηστία: Τι λέει η ετήσια έκθεση για την Ελλάδα;

Εκεί που βάζουν stop στο «άναρχο χάος» του τουρισμού
Εξαήμερη εργασία από 1η Ιουλίου
εμφάνιση σχολίων