0
1
σχόλια
243
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Ξενοδοχειακός όμιλος θέλει να χτίσει νέο τουριστικό οικισμό στο μέγεθος της Χώρας, σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής» και του Γιώργου Λιάλου
 
DOCTV.GR | UNSPLASH
12 Μαρτίου 2024
Η Αστυπάλαια είναι ακόμα ένα ελληνικό μικρό νησί που πολιορκείται από επιθετικά σχέδια υπερδόμησης. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Γιώργου Λιάλου τώρα προτείνεται από ξενοδοχειακό όμιλο να δημιουργηθεί νέος τουριστικός οικισμός στο μέγεθος της Χώρας, ενώ τον τελευταίο ενάμισι χρόνο τα αιτήματα για οικοδομικές άδειες τουριστικών κτισμάτων έχουν διπλασιαστεί.

Ο δήμος Αστυπάλαιας θέλει να χτίζονται νέα κτίρια εντός των οικισμών που έχουν ακόμα περιθώριο για επιπλέον δόμηση και όχι εκτός σχεδίου και διάσπαρτα, όπως είναι λογικό, προκειμένου να διατηρηθεί ο χαρακτήρας του μικρού νησιού.

Όμως σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Κ» έχει κατατεθεί σε κρατικές υπηρεσίες προς έγκριση από εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων, σχέδιο για έκταση περίπου 2.000 στρεμμάτων στο Αγριλίδι. Για την πολεοδομική οργάνωση θα έχουμε να κάνουμε με «ένα (ακόμη) ειδικό πολεοδομικό σχέδιο με το οποίο θα τροποποιηθούν οι χρήσεις γης και θα επιτραπεί η ανέγερση ενός οικισμού στην εκτός σχεδίου περιοχή» λέει το ρεπορτάζ του Γιώργου Λιάλιου.

Το μικρό νησάκι των Δωδεκανήσων και των χιλίων κατοίκων δεν έχει πολεοδομικό σχέδιο, αλλά μέχρι τώρα συμπεριλαμβάνεται στα 25 νησάκια της άγονης γραμμής, τα οποία με προεδρικό διάταγμα του 2002 χαρακτηρίστηκαν «περιοχές που έχουν ανάγκη ιδιαίτερης προστασίας», έτσι ώστε να γλυτώσουν από την υπερδόμηση μεγάλης κλίμακας.

 
Ακολουθήστε μας στο Instagram και στο Fb για να βλέπετε τα άρθρα που σας ενδιαφέρουν


Διαβάστε επίσης:
Σέριφος: Yπόσκαφο resort με τελεφερίκ εντός Natura!
Το Υπ. Οικονομικών καταργεί τη ζώνη παράκτιας προστασίας!
Η αυτάρκεια των παλιών Κυκλάδων
εμφάνιση σχολίων