0
1
σχόλια
326
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Ξενοδοχείο 4 αστέρων, με επίγειο τελεφερίκ, εκτός σχεδίου και εντός Natura 2000. Αν δεν τσιμεντώσουν και τις Κυκλάδες, δεν θα ησυχάσουν…
 
ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
7 Μαρτίου 2024
Η Σέριφος συμπεριλαμβάνεται πλέον στη λίστα Europa Nostra των 11 απειλούμενων τόπων Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ευρώπης, εξαιτίας της υπερδόμησης. Έτσι όταν ακούμε σχέδια και αιτήματα χρηματοδότησης από τον τρέχοντα αναπτυξιακό νόμο, για άλλο ένα νέο «τουριστικό project», δηλαδή ένα υπόσκαφο ξενοδοχείο 4 αστέρων, με επίγειο τελεφερίκ, εκτός σχεδίου και εντός Natura 2000, μόνο να χαιρόμαστε δεν μπορούμε.

Στην επένδυση, συμμετέχει η εταιρεία Serifos Village IKE, η οποία συνδέεται με τον Χρυσόστομο Μαυρόπουλο, γνωστό από την εταιρεία «Φρεσκούλης», σύμφωνα με την εφημερίδα New Money. Το συνολικό κόστος του προτεινόμενου έργου εκτιμάται σε περίπου 5 εκατ. ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από ίδια κεφάλαια σε συνδυασμό με τραπεζικό δανεισμό και χρηματοδότηση από τον τρέχοντα αναπτυξιακό νόμο ή άλλο διαθέσιμο συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα – χρηματοδοτικό εργαλείο.

Το ξενοδοχείο θα κατασκευαστεί στην περιοχή Γάνεμα, σε ιδιόκτητη έκταση 20.186 τ.μ., εκτός σχεδίου και οικισμού. Θα αποτελείται από 10 κτίρια, με 31 δωμάτια, ιδιωτικές πισίνες και κοινόχρηστη πισίνα, χώρους εστίασης και belvedere με απεριόριστη θέα.

Το έργο βρίσκεται στο στάδιο της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Η αρχιτεκτονική του διάθεση δηλώνει πράσινη, με βιοκλιματικό σχεδιασμό αλλά ανακοινώνει υπόσκαφα, ιδιωτικές πισίνες και επίγειο τελεφερίκ.

Το «μάρκετινγκ» κάνει λόγο για συμβολή στην ανάπτυξη του τουρισμού στη Σέριφο (!) και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας στο νησί.

Η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού πρότεινε ως παράδειγμα τη Σέριφο, τη Σίφνο και τη Φολέγανδρο (νησιά ήπιας δόμησης μέχρι πρότινος) όταν πρότεινε τις Κυκλάδες για τη λίστα άμεσου κινδύνου στη Europa Nostra .

Εντωμεταξύ, πέρυσι τέτοια εποχή, ο Δήμος Σίφνου ζητούσε από την κυβέρνηση: να απαγορευτεί η χρήση του δημόσιου δικτύου ύδρευσης για πισίνες, ενώ η Δημοτική Αρχή, φορείς και κάτοικοι της Σίφνου ζητούσαν να μπει τέλος σε άδειες για νέα υπόσκαφα και αναξέλεγκτη δόμηση.


Ακολουθήστε μας στο Instagram και στο Fb για να βλέπετε τα άρθρα που σας ενδιαφέρουν


Διαβάστε επίσης:
Ο ΟΣΕ επιβεβαιώνει το παρ’ ολίγον ατύχημα στις Αχαρνές
VIDEO: Ντίνα Μαγδαλιανίδη, επιζήσασα
Το Υπ. Οικονομικών καταργεί τη ζώνη παράκτιας προστασίας!
εμφάνιση σχολίων