0
1
σχόλια
171
λέξεις
Α' ΠΡΟΣΩΠΟ
DOCTV.GR | UNSPLASH
11 Δεκεμβρίου 2023
Όταν γεννιόμαστε είμαστε κοκκινοπρόσωποι, στρογγυλοί, έντονοι και αγνοί. Μέσα μας καίει η πορφυρή φλόγα της παγκόσμιας συνείδησης.

Βαθμιαία, όμως, καταβροχθιζόμαστε από γονείς, μασιόμαστε από σχολεία, τρωγόμαστε από συμμαθητές, καπνιζόμαστε από κοινωνικούς θεσμούς και ροκανιζόμαστε από τις κακές συνήθειες και την ηλικία.

Κι όταν πια μας έχουν μηρυκάσει και χωνέψει αυτά τα έξι στομάχια, βγαίνουμε από μέσα τους σαν μια ενιαία και αηδιαστική καφετιά μάζα.

Το δίδαγμα, λοιπόν, του παντζαριού είναι το εξής: Διατηρήστε τη θεϊκή κοκκινίλα σας, την έμφυτη ροζ μαγεία σας, ειδάλλως θα καταλήξετε καφέ.

Έτσι και καταλήξετε καφέ, ξέρετε τι σας περιμένει: καφές, καφετζούδες, χαρτορίχτρες, τσαρλατάνοι, ψυχοσωτήρες...


Τόμας Γιουτζίν Ρόμπινς. Το Άρωμα του Ονείρου. Εκδ. Αίολος. Ο Τόμας Γιουτζίν Ρόμπινς (Thomas Eugene Robbins, 22 Ιουλίου 1932) είναι Αμερικανός συγγραφέας. Τα μυθιστορήματά του αποτελούνται από πολύπλοκες, συχνά φανταστικές, ιστορίες με σατιρικό υπόβαθρο και πολλές, παράξενες, και καλά τεκμηριωμένες λεπτομέρειες. Από τα πιο γνωστά βιβλία του είναι Ο Τρυποκάρυδος, Ακόμα και οι Καουμπόισσες Μελαγχολούν, Το Άρωμα του Ονείρου.

 
Διαβάστε επίσεις:
Ρόμπινς: Ο έρωτας είναι ο ύστατος παράνομος 
Μίσσιος: Ποτέ δεν προλαβαίνουμε να πούμε τα πιο ουσιαστικά
Γουόρεν: Σ' έχει επιλέξει
εμφάνιση σχολίων