0
1
σχόλια
235
λέξεις
Α' ΠΡΟΣΩΠΟ
DOCTV.GR
1 Φεβρουαρίου 2024
Δεν έχουμε τη δική μας ψυχή. Έχουμε ένα μέρος από μια μεγάλη ψυχή. Μια μεγάλη ψυχή που ανήκει σε όλους...

Θα βρίσκομαι παντού μέσα στο σκοτάδι. Θα βρίσκομαι εκεί όπου δίνουν μάχη για να φάνε οι πεινασμένοι. Θα βρίσκομαι εκεί όπου ο μπάτσος δέρνει τον ανήμπορο. Θα βρίσκομαι εκεί όπου οι άνθρωποι φωνάζουν επειδή είναι έξαλλοι και δεν αντέχουν άλλο. Αλλά θα βρίσκομαι και εκεί όπου τα παιδιά γελούν επειδή πεινούν μα ξέρουν ότι το δείπνο τα περιμένει. Και θα βρίσκομαι εκεί όταν οι άνθρωποι θα τρώνε τους δικούς τους καρπούς και θα ζουν στα σπίτια που οι ίδιοι έφτιαξαν. Θα βρίσκομαι εκεί…

Και οι εταιρείες, οι τράπεζες εργάζονταν για την δική τους καταδίκη και δεν το ήξεραν. Τα χωράφια ήταν γεμάτα φρούτα, και άνθρωποι που πέθαιναν από την πείνα κινούνταν στους δρόμους. Οι σιταποθήκες ήταν γεμάτες και τα παιδιά των φτωχών μεγάλωναν ραχιτικά, και τα σπυριά της πελάγρας διογκώνονταν στα πλευρά τους. Οι μεγάλες εταιρείες δεν γνώριζαν ότι η διαχωριστική γραμμή μεταξύ της πείνας και της οργής είναι μια λεπτή γραμμή.


Τζον Στάινμπεκ. Τα σταφύλια της οργής. Εκδ. Σ.Ι. Ζαχαρόπουλος. Ο Τζον Ερνστ Στάινμπεκ (27 Φεβρουαρίου 1902-20 Δεκεμβρίου 1968) ήταν αμερικανός συγγραφέας. Ανάμεσα στα 27 βιβλία που έγραψε, βρίσκεται και το βραβευμένο με Πούλιντζερ μυθιστόρημα Τα Σταφύλια της Οργής και η νουβέλα Άνθρωποι και Ποντίκια. Το 1962 ο Στάινμπεκ τιμήθηκε με Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας.


Διαβάστε επίσης:
Μπουκάι: Θέλω
Κούντερα: Βάρος ή ελαφρότητα;
Γιάλομ: Κοιτάξτε μέσα από το παράθυρο του άλλου 


 
εμφάνιση σχολίων