0
1
σχόλια
194
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ
Οι κάτοικοι του Μιλάνου δείχνουν να έχουν μια ιδιαίτερη αγάπη για τα βιβλία, γεγονός που αντικατοπτρίζεται στις δαπάνες τους για αυτά
 
DOCTV.GR | UNSPLASH
7 Δεκεμβρίου 2023
Οι κάτοικοι του Μιλάνου ξόδεψαν περισσότερα χρήματα σε βιβλία παρά σε ποδόσφαιρο πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία της Ιταλικής Ένωσης Εκδοτών.

Για την ακρίβεια ξόδεψαν 167,2 εκατομμύρια ευρώ σε βιβλία και άλλα αντικείμενα που σχετίζονται με τα βιβλία, ξεπερνώντας κατά πολύ τις δαπάνες για το ποδόσφαιρο (104,4 εκατομμύρια ευρώ), για συναυλίες (102 εκατομμύρια ευρώ), για κλαμπ (51 εκατομμύρια ευρώ), για εκθέσεις (27,5 εκατομμύρια ευρώ), για όπερα (21,2 εκατομμύρια ευρώ), για θέατρο (18,4 εκατομμύρια ευρώ) και για κινηματογράφο (17,6 εκατομμύρια ευρώ).

Η πόλη είναι επίσης μια σημαντική πολιτιστική δύναμη στην Ιταλία και ισχυρή πολιτιστική παράδοση. με τους κατοίκους της να ενδιαφέρονται για μια ποικιλία πολιτιστικών δραστηριοτήτων, συμπεριλαμβανομένων των εκθέσεων και των πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Το Μιλάνο είναι μια πόλη με πλούσια ιστορία και πολιτισμό, και τα βιβλία αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητάς της. Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι μια καλή είδηση για την ιταλική εκδοτική βιομηχανία με αποτέλεσμα να στρέφει αυτή τη στιγμή τα φώτα των ευρωπαϊκών εκδόσεων πάνω της. Οι Ιταλοί το κάνουν, και αυτό, καλύτερα.


Διαβάστε επίσης:
Πόσο «ηθικός» είναι ο εγκέφαλός μας;
Είμαστε όλοι μας αστρόσκονη
Ζούμε τελικά σε Matrix;
εμφάνιση σχολίων