0
1
σχόλια
350
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ
«Θα θέλαμε να βοηθήσουμε στην θέσπιση αυστηρών κανονισμών στο νομικό σύστημα της Ισλανδίας για την προστασία της φύσης»
 
DOCTV.GR
13 Οκτωβρίου 2023
Η Björk και η Rosalía (η flamenco-pop σταρ από την Ισπανία) κυκλοφορούν μαζί ένα τραγούδι με σκοπό να ενημερώσουν για ένα οικολογικό δράμα, να μαζέψουν χρήματα, να δώσουν ένα παράδειγμα που θα βρει μιμητές και άλλους καλλιτέχνες αλλά και να πιέσουν πολιτικά την κυβέρνηση της Ισλανδίας.

Τα έσοδα του νέου τραγουδιού που κυκλοφορεί μέσα στον Οκτώβριο, θα διατεθούν στην πόλη Seydisfjordur, εκεί όπου οι κάτοικοι της οποίας μάχονται για την χλωρίδα και την πανίδα του τόπου τους. Η ανακοίνωση της Björk για την διαμαρτυρία και την κυκλοφορία του κομματιού:

«Η Ισλανδία έχει τη μεγαλύτερη παρθένα φύση στην Ευρώπη. Εδώ ακόμα και σήμερα τα πρόβατα περιφέρονται ελεύθερα στα βουνά τα καλοκαίρια ενώ τα ψάρια κολυμπούν ελεύθερα στις λίμνες, τα ποτάμια και τα φιόρδ μας.

Έτσι, όταν οι Ισλανδοί και οι Νορβηγοί επιχειρηματίες άρχισαν να αγοράζουν ιχθυοτροφεία στα περισσότερα φιόρδ, προκλήθηκε μεγάλο σοκ στους πολίτες και η είδηση έγινε το κύριο θέμα του καλοκαιριού που πέρασε. Δεν καταλαβαίνουμε πώς μπόρεσαν να το κάνουν αυτό για μια δεκαετία χωρίς σχεδόν κανέναν κανονισμό να τους εμποδίζει.

Αυτό είχε ήδη καταστροφικές επιπτώσεις στην άγρια ​​ζωή και τα εκτρεφόμενα ψάρια υποφέρουν από φρικτές συνθήκες. Και επειδή πολλά από αυτά έχουν δραπετεύσει, έχουν αρχίσει να αλλάζουν το DNA του ισλανδικού σολομού, κάτι που θα μπορούσε τελικά να οδηγήσει στην εξαφάνισή του. Υπάρχει ακόμα μια ευκαιρία να διασφαλίσουμε τον τελευταίο άγριο σολομό του βορρά.

Άνθρωποι στο φιόρδ Seydisfjordur ξεσηκώθηκαν και διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στην ιχθυοκαλλιέργεια που ξεκινά από εκεί. Θα θέλαμε να δωρίσουμε τα έσοδα του κομματιού ώστε να καλύψουμε την νομική βοήθεια και ελπίζουμε ότι μπορεί να είναι μια περίπτωση που θα αποτελέσει παράδειγμα και σε άλλους.

Η ομάδα μας θα ήθελε να κάνει τους επιχειρηματίες της περιοχής να αποσύρουν τις φάρμες τους. Θα θέλαμε επίσης να βοηθήσουμε στην εύρεση και τη θέσπιση αυστηρών κανονισμών στο νομικό σύστημα της Ισλανδίας για την προστασία της φύσης.

Η πλειοψηφία της χώρας συμφωνεί μαζί μας, άρα αυτή η διαμαρτυρία έχει στόχο να κάνει τη βούληση του λαού να ακουστεί έως την κυβέρνηση».


Διαβάστε επίσης: Bjork: «Πρέπει να εφεύρουμε έναν νέο κόσμο»
εμφάνιση σχολίων