0
1
σχόλια
678
λέξεις
Α' ΠΡΟΣΩΠΟ
«Δεν υπάρχει χάρτης για την ανθρώπινη συμπεριφορά»
 
DOCTV.GR
30 Απριλίου 2020
Δεν μπορείς να πεις όχι στην ελπίδα, δεν μπορείς να πεις όχι στην ευτυχία.

«Νιώθω αυτή τη στιγμή ότι είναι ανάγκη να έχουμε ένα σχέδιο, ένα μανιφέστο, μια εναλλακτική λύση. Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για το είδος μας, μετά από τραγωδίες πρέπει να εφεύρουμε έναν νέο κόσμο. Δεν θα σας δοθεί επειδή το αξίζετε, δεν λειτουργεί έτσι. Πρέπει να φανταστείτε κάτι που δεν υπάρχει και να σκάψετε μια σπηλιά στο μέλλον και να διεκδικήσετε χώρο, γιατί αυτό στο μέλλον θα γίνει η πραγματικότητα σας... »

Υπάρχουν ορισμένα συναισθήματα στο σώμα σας που ούτε ο καλύτερος φίλος σας μπορεί να κατανοήσει, αλλά θα βρείτε τη σωστή ταινία ή το σωστό βιβλίο και θα σας καταλάβει.

Δεν πιστεύω στη θρησκεία, αλλά αν έπρεπε να επιλέξω μια, θα ήταν ο Βουδισμός. Μου φαίνεται πιο βιώσιμος, πιο κοντά στον άνθρωπο.

Νόμιζα ότι θα μπορούσα να οργανώσω την ελευθερία. Πόσο Σκανδιναβικό από μέρους μου!

Νομίζω ότι η επιλογή μεταξύ ανδρών και γυναικών είναι σαν να επιλέγεις ανάμεσα σε κέικ και παγωτό. Θα ήταν τρελό να μην δοκιμάσει κανείς και τα δύο όταν υπάρχουν τόσες πολλές διαφορετικές γεύσεις.

Οι άνθρωποι που ολοκληρώνουν το όραμα άλλων ανθρώπων είναι υποτιμημένοι.

Η φύση είναι ο ναός μας.

Δεν κατάλαβα ποτέ τη λέξη «μοναξιά». Ήμουν πάντα σε ένα όργιο με τον ουρανό, τον ωκεανό και τη φύση.

Η ανθρώπινη φυλή είναι μία. Ας το παραδεχτούμε και ας σταματήσουμε όλες αυτές τις θρησκευτικές μαλακίες. Νομίζω ότι όλοι, ή τουλάχιστον πολλοί φίλοι μου, είναι τόσο εξαντλημένοι με όλη αυτή την αυτοαναφορικότητα των θρησκευτικών ανθρώπων. Απλά παρατήστε το. Είμαστε όλοι γαμημένα ζώα. Είμαστε ειδωλολάτρες. Ας προχωρήσουμε.

Είναι απίστευτο το πώς η φύση κάνει τα θηλυκά να φροντίζουν τους ανθρώπους, και όμως είναι δύσκολο για αυτές να φροντίσουν τον εαυτό τους.

Είμαι λίγο nerd, δεν θα με πείραζε να δουλεύω σε ένα κατάστημα που πουλά δίσκους…

Μερικές φορές πέφτω στην παγίδα να κάνω αυτό που νομίζω ότι πρέπει να κάνω παρά αυτό που θέλω να κάνω.

Σε σύγκριση με την Αμερική ή την Ευρώπη, ο Θεός δεν είναι μεγάλο μέρος της ζωής μας, στην Ισλανδία. Δεν ξέρω κανέναν εδώ που πηγαίνει στην εκκλησία όταν έχει ένα σκληρό διαζύγιο ή περνά από κατάθλιψη. Αντ 'αυτού βγαίνουμε στη φύση.

Το ποδόσφαιρο είναι ένα φεστιβάλ γονιμότητας. Έντεκα σπερματοζωάρια προσπαθούν να μπουν στο αυγό. Λυπάμαι τον τερματοφύλακα.

Έχω γράψει τις περισσότερες μελωδίες μου ενώ περπατούσα, και πιστεύω ότι αυτός είναι σίγουρα ένας από τους πιο χρήσιμους τρόπους για να συρράψετε όλα τα διαφορετικά πράγματα στη ζωή σας μαζί και να δείτε ολόκληρη την εικόνα. Υπάρχει κάτι στο ρυθμό του περπατήματος, που, μετά από περίπου μιάμιση ώρα, το μυαλό και το σώμα δεν μπορούν να κάνουν κάτι άλλο από το να συγχρονιστούν.

Οι φεμινίστριες με κάνουν να βαριέμαι μέχρι θανάτου. Ακολουθώ το ένστικτό μου και αν αυτό υποστηρίζει τα νεαρά κορίτσια με κάποιο τρόπο, υπέροχα. Αλλά προτιμώ να το βλέπουν περισσότερο ως μάθημα για το να ακολουθούν τα ένστικτά τους αντί να μιμούνται κάποιον.

Τα συναισθήματα δεν δημιουργήθηκαν για να υπάρχουν. Πρέπει να βιώνουμε τα πράγματα στο έπακρο. Έχω την αίσθηση του ρολογιού και μου αρέσει να είμαι ακριβής και συγκεκριμένη. Όμως μπορείτε να κάνετε την ημέρα σας ανάλογα με το πώς αισθάνεστε και να απολαύσετε τα πράγματα επίσης.

Δεν περιμένω να με καταλάβουν οι άνθρωποι. Αυτό θα ήταν πολύ αλαζονικό. Νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εκεί έξω στον κόσμο που κανείς δεν τους καταλαβαίνει.

Όταν ήμουν πανκ έφηβη, επαναστάτησα επειδή πολλοί άνθρωποι στην Ισλανδία πιστεύουν ότι οι ξένοι είναι κακοί και ότι αν δεν φοράμε μάλλινα καπέλα και δεν τρώμε πρόβατα, προδίδουμε την κληρονομιά μας.

Ο δρόμος προς τα εμπρός είναι να συνεργαστούμε με τη φύση. Είναι ο μόνος τρόπος για θα φτάσουμε στο τέλος του 21ου αιώνα.

Δεν υπάρχει χάρτης για την ανθρώπινη συμπεριφορά.


Η Bjork aka Μπιορκ Γκουδμουντσντότιρ (21 Νοεμβρίου 1965) είναι Ισλανδή μουσικός και τραγουδίστρια, ηθοποιός. Ασχολείται με πολλά είδη μουσικής, όπως πειραματική, ποπ, αβάν-γκαρντ, τριπ χοπ, τζαζ, ambient και ηλεκτρονική. Παίζει φλάουτο, άρπα, πιάνο.  Το όνομα της σημαίνει στα ισλανδικά ένα είδος δέντρου, η προφορά του ακριβέστερα αποδίδεται Πιέρκ.


Διαβάστε επίσης:
Η Πάτι Σμιθ είπε
Ο Bowie είπε
Κέρουακ: Συμβουλές για την ζωή
Μην εξαρτάσαι από την κρίση σου, όταν η φαντασία δεν λειτουργεί
«Το μέλλον δεν είναι πια αυτό που ήταν»
εμφάνιση σχολίων