0
1
σχόλια
237
λέξεις
ΖΗΝ
To απόλυτα μαμαδίστικο comfort γλυκό! 
 
DOCTV.GR | WIKI COMMONS
14 Ιουνίου 2023
Ζεστό ή κρύο, απαραιτήτως πασπαλισμένο με κανέλα, το ρυζόγαλο τρώγεται ως επιδόρπιο (είναι ιδιαίτερα ανακουφιστικό για το στομάχι) ή ως γλυκό τονωτικό κέρασμα οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, ακόμα και στο πρωινό.

ΥΛΙΚΑ:
• 1 λίτρο γάλα φρέσκο, πλήρες
• 100 γρ. ρύζι αρμπόριο ή γλασέ
• φλούδες από 1 λεμόνι, ακέρωτο
• 80 γρ. ζάχαρη
• λίγη κανέλα, τριμμένη, για πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το ρύζι και τις φλούδες από το λεμόνι και την τοποθετούμε στη φωτιά. Μόλις πάρει βράση το μείγμα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 20-30 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, έως ότου το ρυζόγαλο δέσει και χυλώσει (δηλαδή το ρύζι θα έχει «πιει» τα πολλά υγρά). Θέλει προσοχή και συχνό ανακάτεμα για να μην «πιάσει» το ρύζι στον πάτο και κολλήσει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε και μοιράζουμε σε ατομικά μπολ. Πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και σερβίρουμε ή βάζουμε στο ψυγείο. 

Άλλοι προτιμούν το ρυζόγαλο πιο σφιχτό, άλλοι πιο χυλωμένο. Άλλοι πάλι το «δένουν» με κορν φλάουρ, για να γίνει πιο γρήγορα και να είναι πηχτό και στέρεο σαν κρέμα. Στη δική μας εκδοχή, το γλυκό θα δέσει μόνο χάρη στο ρύζι. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να επιλέξετε άβραστο ρύζι με χοντρό και μικρό κόκκο, που χυλώνει στο βράσιμο, διογκώνεται και γίνεται κάπως κολλώδες, και όχι ρύζι σπυρωτό.

Via Στέλιος Παρλιάρος 
Φωτο: wiki commons, Ser Amantio di Nicolao 
 

Διαβάστε επίσης:
4 συνταγές με λίγες θερμίδες
Εύκολο στρούντελ μήλου με φύλλο κρούστας
ΣΥΝΤΑΓH: Κέικ σαν τσιζκέικ
εμφάνιση σχολίων