0
1
σχόλια
394
λέξεις
ΖΗΝ
4 συνταγές έως 220 θερμίδες
 
DOCTV.GR
19 Μαΐου 2020
Μπιφτέκια σολομού (109 θερμίδες ανά μερίδα)
ΥΛΙΚΑ (για 2 μερίδες): 350 γρ. σολομό χωρίς δέρμα τεμαχισμένο σε πολύ μικρά κομμάτια, 1 κουταλάκι κύμινο, ½ κουταλάκι πιπέρι, ½ κουταλάκι αλάτι, ½ κουταλάκι πάπρικα, 1 κουταλάκι κανέλλα, ¼ ποτήρι ψιλοκομμένο κολίανδρο, 1 κουταλάκι σόγια σος, 1 κουταλάκι φρέσκο ginger τριμμένο, 1 αυγό, 50 γρ. πίτουρο βρώμης.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Πλάθουμε το μείγμα σε μπιφτέκια. Ψήνουμε την κάθε πλευρά για 3 λεπτά σε ζεστή πλακά ή στο τηγάνι.

Ομελέτα με ντομάτες και φέτα (109 θερμίδες ανά μερίδα)
ΥΛΙΚΑ (για 2 μερίδες): 6 μεγάλα αβγά, ½ κουτ. γλυκού ρίγανη, ½ φλιτζ. ντομάτα κομμένη σε κύβους, ½ φλιτζ. πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους, 2 κουτ. σούπας φέτα θρυμματισμένο, αλάτι, μαύρο πιπέρι τριμμένο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βάζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο στο τηγάνι να ζεσταθεί. Χτυπάμε τα αβγά με τη ρίγανη. Ρίχνουμε το μείγμα στο σκεύος και τηγανίζουμε για 3-5 λεπτά, μέχρις ότου η ομελέτα να ψηθεί καλά σε όλα τα σημεία. Στη διάρκεια του ψησίματος ανασηκώνουμε με μια σπάτουλα τις άκρες της για να μην κολλήσει. Προσθέτουμε από πάνω την ντομάτα, την πιπεριά και τη φέτα. Γυρνάμε την ομελέτα από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για ακόμη 1 λεπτό, μέχρι να λιώσει η φέτα. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

Τόνος με λεμόνι και μυρωδικά (185 θερμίδες ανά μερίδα)
ΥΛΙΚΑ:
100 γρ. τόνος σε νερό, 1 κουτ. γλ. ελαιόλαδο, 1 κ.σ. χυμό λεμονιού, 1 κ.σ. κάπαρη, ξεπλυμένη, στραγγισμένη και ψιλοκομμένη, 2 κ.σ. πλατύφυλλο μαϊντανό, ψιλοκομμένο, 1 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο, 5 φύλλα ψιλοκομμένο μαρούλι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Τοποθετούμε τον τόνο σε ένα μέτριο μπολ. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.

Μανιταρόσουπα (179 θερμίδες ανά μερίδα)
ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες):
500 γραμμ. μανιτάρια λευκά (Champignon), 250 γραμμ. μανιτάρια πλευρώτους, 3 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 ποτήρι κρασί λευκό ξηρό, 1 πράσο ψιλοκομμένο, 1 πατάτα κομμένη σε κυβάκια, 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες, 3 κ.σ. φυλλαράκια μαϊντανού ψιλοκομμένα, 1 λίτρο ζωμός κότας, πιπέρι φρεσκοτριμμένο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Πλένουμε και σκουπίζουμε τα μανιτάρια. Τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το σκόρδο και το πράσο σε χαμηλή φωτιά για 1 λεπτό. Ρίχνουμε τα μανιτάρια, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε  μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους. Ρίχνουμε το κρασί, τον ζεστό ζωμό, την πατάτα και βράζουμε για10-15 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και πολτοποιούμε το μείγμα με ραβδομπλέντερ. Συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να χυλώσει ελαφρώς η σούπα. Προσθέτουμε το μαϊντανό και το πιπέρι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Via shape, foodinsta
εμφάνιση σχολίων