0
1
σχόλια
427
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ
Δύο νέες γραμμές ενώνουν το Άμστερνταμ με το Βερολίνο και τη Βαρκελώνη. Οι τιμές ξεκινούν από 49 € και τα δρομολόγια ενώνουν πολλές σημαντικές πόλεις της Ευρώπης
 
DOCTV.GR | UNSPLASH
14 Φεβρουαρίου 2023
Τα πρώην παραμερισμένα τρένα από εξαιτίας των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους, παίρνουν τώρα την εκδίκησή τους. Λόγω ενεργειακής κρίσης τα «ταξίδια ύπνου» επιστρέφουν στην Ευρώπη εν μέσω αυξανόμενου ενδιαφέροντος για φτηνά ναύλα και πιο «πράσινους» τρόπους μεταφοράς.

Τους τελευταίους μήνες είδαμε την έναρξη μιας νέας υπηρεσίας δρομολογίων από το Αμβούργο προς τη Στοκχόλμη που συνδέει τελικά το Λονδίνο με την Σουηδική πρωτεύουσα και μια άλλη που συνδέει τις Βρυξέλλες με την Πράγα.
 

Με τη γραμμή Βερολίνο-Άμστερνταμ μπορείς να ταξιδέψεις στο Λονδίνο, το Παρίσι ή την Βαρσοβία             

Άμστερνταμ - Βερολίνο. Μια νέα νυχτερινή γραμμή θα συνδέσει το Άμστερνταμ με το Βερολίνο. Οι επιβάτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την γραμμή Βερολίνο-Άμστερνταμ για να ταξιδέψουν στο Λονδίνο, το Παρίσι, και Βαρσοβία με μόνο μία αλλαγή τρένου. Οι τιμές ξεκινούν από 49 € για ένα κάθισμα (η φθηνότερη επιλογή) και 159 € για ένα κρεβάτι σε μονό κρεβάτι (η πιο ακριβή επιλογή) με ποικίλες τιμές και ρυθμίσεις ύπνου ενδιάμεσα. Η πώληση εισιτηρίων ξεκινά στις 20 Φεβρουαρίου 2023.

Άμστερνταμ - Βαρκελώνη. Επίσης η ανακοίνωση της νυχτερινής γραμμής Άμστερνταμ προς Βαρκελώνη είναι ιδιαίτερα σημαντική, διότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει απευθείας σιδηροδρομική γραμμή μεταξύ των δύο πόλεων. Αν κάνατε το ταξίδι τώρα, θα χρειαζόταν περίπου 17 ώρες και πιθανότατα θα έπρεπε να αλλάξετε τρένο στο Παρίσι. Ωστόσο, η Ολλανδο-Βελγική start-up, European Sleeper, στοχεύει να απλοποιήσει αυτή τη διαδικασία αφού έλαβε επίσημη υποστήριξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση νωρίτερα αυτό το μήνα για τη βελτίωση των σιδηροδρομικών συνδέσεων Βορρά-Νότου.

Σύμφωνα με το European Sleeper, το νέο νυχτερινό τρένο του θα αναχωρήσει από το Άμστερνταμ το βράδυ και θα σταματήσει σε Ρότερνταμ, Αμβέρσα, Βρυξέλλες, Λιλ, Αβινιόν, Μονπελιέ, Περπινιάν, Φιγκέρες και Χιρόνα πριν φτάσει στη Βαρκελώνη την επόμενη μέρα.

Το δρομολόγιο θα είναι αναμφίβολα χρήσιμο για όποιον εξερευνά δύο από τις πόλεις της Ευρώπης. «Μπορείτε να ξεκινήσετε τις διακοπές σας κάνοντας μια βόλτα στα δεντρόφυτα κανάλια και τα καφέ του Άμστερνταμ πριν καταλήξετε σε παραλίες, τάπας και υπέροχη αρχιτεκτονική στην καταλανική πρωτεύουσα».

Αν θέλετε να χωρίσετε το ταξίδι σε μικρά κομμάτια, σχεδόν κάθε στάση σε αυτή τη γραμμή θα σας μεταφέρει σε έναν προορισμό πλούσιο σε τέχνη και αρχιτεκτονική: Ρότερνταμ Αμβέρσα, Αβινιόν, Αρλ…

Ο χρόνος ταξιδιού δεν έχει καθοριστεί ακόμα, αλλά είναι σίγουρο πως θα είναι άφθονος για ύπνο και περιηγήσεις στα αξιοθέατα από το τρένο.

 
Διαβάστε επίσης:
Eισιτήριο εισόδου για τη Βενετία από το 2023
Η «άλλη Βενετία» μας προσκαλεί να πληρώσουμε μόνο τη διαμονή μας
Πώς είναι να ζεις στο πιο απομακρυσμένο νησί του κόσμου;
εμφάνιση σχολίων