0
1
σχόλια
542
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ
«Η πόλη του αύριο μεγαλώνει. Πληθυσμός: 7.532 υπότροφοι». Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος ξεκίνησε
 
DOCTV.GR | UNSPLASH
19 Δεκεμβρίου 2022
Η Πόλη του Αύριο ανοίγει ξανά τις πόρτες της και προσκαλεί νέους ανθρώπους με καινοτόμες ιδέες για να την κατοικήσουν. Οι αιτήσεις στο Πρόγραμμα Υποτροφιών του Ιδρύματος Ωνάση για το ακαδημαϊκό έτος 2023-24 ξεκίνησαν. Προθεσμία υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών 28 Φεβρουαρίου 2023.

Ο Σίμων μελετά την επιστήμη των δεδομένων για να εξαλείψει στερεότυπα και προκαταλήψεις κατά τη διαδικασία πρόσληψης στον κόσμο της εργασίας.

Ο Χαράλαμπος μελετά την κατασκευή αυτόματων αμαξιδίων για την αποκατάσταση ανθρώπων με ειδικές ανάγκες.

Η Κλειώ οραματίζεται έναν κόσμο πιο πράσινο και μελετά υβριδικά συστήματα για τη δέσμευση του διοξειδίου του άνθρακα.

Ο Μανώλης αναπτύσσει αλγορίθμους για να απαλλάξει την καθημερινότητά μας από περιττές διαδικασίες και να έχουμε έτσι περισσότερο ελεύθερο και δημιουργικό χρόνο.

Ο Στέφανος φτιάχνει ρομπότ που θα μάχονται ενάντια στην κλιματική κρίση.

Η Λίνα μαθαίνει διαφορετικούς πολιτισμούς και ελπίζει σε έναν κόσμο πιο δίκαιο, με ανοχή στη διαφορετικότητα.

 
 

Γνωρίστε κάποιους από τους χιλιάδες κατοίκους που ζουν στην Πόλη του Αύριο την τελευταία δεκαετία:
Βασίλειος Δημακόπουλος – Υπότροφος 2021: Συγκαταλέγεται στη φετινή λίστα “30 under 30” του Forbes Greece. H startup Aisthesis Medical, στην οποία είναι συνιδρυτής και συνδιευθύνων σύμβουλος, συλλέγει βιοσήματα και κλινικές πληροφορίες, με σκοπό την παροχή ενός εξατομικευμένου πλάνου προσδιορισμού των χειρουργικών επιπλοκών.

Βασίλειος Κουτσούμπας – Υπότροφος 2022: Συγκαταλέγεται στη φετινή λίστα “30 under 30” του Forbes Greece. Είναι συνιδρυτής του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού WeFor, μιας ομάδας ασχολείται με τις μεγαλύτερες προκλήσεις της γενιάς Ζ.

Παναγιώτης Κυριακόπουλος – Υπότροφος 2019: Τιμήθηκε με το Study UK Alumni Award 2022 του Βρετανικού Συμβουλίου στην κατηγορία Business and Innovation. Επίσης, τιμήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά με το βραβείο αριστείας στην έρευνα 2022 του Adam Smith Business School του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης, για την έρευνά του στα τεχνολογικά πάρκα, τη διεθνοποίηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τη διεθνή επιχειρηματικότητα και τη διεθνή στρατηγική επιχειρήσεων.

 Σωζήτα Γκουντούνα – Υπότροφος 2002: Τιμήθηκε με το Study UK Alumni Award 2022 του Βρετανικού Συμβουλίου στην κατηγορία Culture and Creativity.

 Μανώλης Ευθυμίου – Υπότροφος 2021: Είναι μέλος της ομάδας ΑΜΖ Driverless του πανεπιστημίου ΕΤΗ της Ζυρίχης, η οποία ανακηρύχθηκε πρώτη στον διεθνώς αναγνωρισμένο διαγωνισμό Formula Student Germany, στην κατηγορία Engineering Design.

Αρασέλη Λαιμού – Υπότροφος 2010: Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της Αρασέλης Λαιμού έκανε πρεμιέρα στο 74ο Φεστιβάλ του Λοκάρνο, όπου έλαβε Ειδική Μνεία και βραβεύτηκε στην κατηγορία Καλύτερης Πρώτης Ταινίας Μεγάλου Μήκους.

 Σωτήρης Πετρίδης – Υπότροφος 2015: Η ταινία “Re-Live”, που έκανε μαζί με την Τάνια Ναναυράκη, βραβεύτηκε ως Καλύτερη Ταινία Επιστημονικής Φαντασίας στο Comic-Con International Independent Film Festival 2022 του Σαν Ντιέγκο.

Αλέξανδρος Μεζαρί – Υπότροφος 2016:Τιμήθηκε με το Humboldt-Prize 2022 από το Humboldt University of Berlin για την καλύτερη διδακτορική διατριβή της χρονιάς, με θέμα την ποινική ευθύνη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου με εποπτικές αρμοδιότητες στην Ανώνυμη Εταιρία.

Ευθαλία Αγγελοπούλου – Υπότροφος 2015: Ως μέλος της ερευνητικής ομάδας του Καθηγητή Νευρολογίας κ. Σωκράτη Παπαγεωργίου, τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο στον Τομέα της Υγείας και των Κοινωνικών Υποθέσεων, στην Κατηγορία Εφαρμοσμένης Ιδέας των Βραβείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης 2022 του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.


Υποτροφίες Ιδρύματος Ωνάση 2023-24: Τμήμα Υποτροφιών μέσω e-mail στη διεύθυνση ή μέσω τηλεφώνου στο +30 210 37 13 052, -053, -054, -055, -056, -057. Ανακαλύψτε περισσότερα εδώ


Διαβάστε επίσης:
Σπιρτόκουτο προσβάσιμο για όλους!
Προσεχώς στη Στέγη
I AM (VR): Ένα ταξίδι - παιχνίδι αυτογνωσίας σε 35 λεπτά
εμφάνιση σχολίων