0
4
σχόλια
277
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ
DOCTV.GR
18 Νοεμβρίου 2022
Μια αγέλη σκύλων κυνήγησε τη μαμά του, την ώρα που το γεννούσε, στην Πάρνηθα, στις 9 του περασμένου Μαΐου. Οι περιπατητές το μάζεψαν και το κατέβασαν από το βουνό (ίσως θα έπρεπε να γίνει εκεί μια άλλου είδους επιχείρηση, ώστε να το ξαναβρεί η μητέρα του, αλλά χάθηκε η ευκαιρία).

Το ζωάκι έφτασε στην ΑΝΙΜΑ όπου έμεινε δυο μήνες σε απομονωμένο χώρο. Το ανέλαβε η Μάρω, μιας και έμενε κοντά, γιατί έπρεπε να ταΐζεται καθε τέσσερεις ώρες, και τη νύχτα. Έβλεπε μόνο αυτήν.

Μετά τους δυο μήνες, και μιας και στην Αττική δεν υπάρχει ακόμη ένα κέντρο περίθαλψης για ελάφια, μεταφέρθηκε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, μετά από σχετική ενημέρωση της Διεύθυνσης Δασών, πάντα σε απομόνωση η καημένη η μικρή, και χωρίς να βλέπει ανθρώπους αλλά ούτε και ελάφια....

Ήλθε όμως η ώρα να συναντήσει τη φυλή της, και αυτό έγινε χτες 17 Νοεμβρίου. Μεταφέρθηκε, με συνοδό την Μάρω και την Άννα, που έχει ασχοληθεί χρόνια με το μεγάλωμα των ελαφιών της ΑΝΙΜΑ, στο εκτροφείο της Μονής Αγάθωνος (Δασαρχείο Λαμίας). Δεν θα βγει για την ώρα στο άγριο δάσος, καθώς δεν ξέρει να προστατευθεί από τους θηρευτές της, αλλά θα ζήσει με άλλα οκτώ ελάφια στα 800 στρέμματα του εκτροφείου.

Ευχαριστούμε το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο για την φιλοξενία της μικρής και για την κάλυψη των εξόδων της μεταφοράς, που έγινε με ειδικό όχημα για μεταφορά αλόγων.

Στο μέλλον, αν προχωρήσει η κατασκευή του νοσοκομείου άγριων ζώων στη Πεντέλη, θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα υπάρχει τμήμα για περίθαλψη και τέτοιων μεγάλων ζώων.